Halka tarihi geçmiş peynir yedireceklerdi: 20 ton peynir ele geçirildi

Halka tarihi geçmiş peynir yedireceklerdi: 20 ton peynir ele geçirildi
İzmir'in Torbalı ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bir işletmede yapılan kontrolde tespit edilen yaklaşık 20 ton son tüketim tarihi geçmiş peynir imha edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbar sonucu bir işletmede gerçekleştirilen denetimde son tüketim tarihi geçmiş ve bozulmuş 20 ton peynir tespit etti. Saklama koşullarına uygun olmayan soğuk hava depolarında muhafaza edilen peynirler imha edildi ve işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Alo Gıda 174 hattına yapılan ihbar sonrasında ekipler, Balıkesir'in Yedieylül Mahallesi'nde bulunan bir işletmeyi denetledi. Denetimde, son tüketim tarihi geçmiş ve bozulmuş yaklaşık 20 ton peynir tespit edildi.

resim-f722b760.jpg

Peynirlerin saklama koşullarına uygun olmayan soğuk hava depolarında muhafaza edildiği ve işlemden geçirilip piyasaya sunulacağının değerlendirildiği belirtildi. Bu nedenle, tespit edilen peynirlerin imha edildiği ve işletmeye Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlem uygulandığı ifade edildi.

Bu olay, gıda güvenliği ve denetimlerin önemini bir kez daha vurgulayarak, tüketicilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlama konusundaki hassasiyeti ön plana çıkardı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.