IEA: Dünyada elektrikli araç satışları artış gösterecek

IEA: Dünyada elektrikli araç satışları artış gösterecek
Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

IEA'nın Küresel Elektrikli Araç Görünümü raporuna göre, bu yılın ilk çeyreğindeki elektrikli araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı. Bu büyüme, 2020'nin tamamında satılan elektrikli araç sayısına eşit oldu. Özellikle, dünya genelinde bu yıl sonunda elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşması bekleniyor.

Bu büyüme, özellikle Çin, ABD ve Avrupa'da görülüyor. Çin'de bu yıl satılan elektrikli araçların 10 milyonunun gerçekleşmesi öngörülüyor. ABD'de her 9 araçtan birinin ve Avrupa'da her 4 aracın elektrikli olacağı tahmin ediliyor.

IEA Başkanı Fatih Birol, bu ivmenin devam ettiğini ve küresel elektrikli araç devriminin yeni bir büyüme evresine hazırlandığını belirtti. Batarya üretimine yapılan yatırımların, otomobil üreticilerinin genişleme planlarına uyum sağladığını ve elektrikli araçların yollardaki payının hızla artmaya devam etmesinin beklendiğini vurguladı. Bu değişimin otomobil endüstrisi ve enerji sektörü için önemli sonuçları olacağını da ifade etti.

Rapora göre, elektrikli araçlarla ilgili pazarın genişlemesi ve bu alandaki teknolojik gelişmeler, petrol talebinde de önemli bir azalmaya yol açacak gibi görünüyor. Bu da, gelecekte ulaşımda kullanılan enerji kaynaklarının ve araçların şekillenmesinde büyük bir değişime işaret ediyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.