Kamu Kurumlarında Tasarruf Tedbirleri: Servis Hizmetlerine Yönelik Adımlar

Kamu Kurumlarında Tasarruf Tedbirleri: Servis Hizmetlerine Yönelik Adımlar
Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi giderlerinin 3 kat artması sonrası ekonomik olmayan hatlarda servislerin durdurulması ve çalışanlara toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın raporuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde geçen yıla göre üç katlık bir artış yaşanması, tasarruf tedbirlerinin gündeme gelmesine neden oldu.

Bu kapsamda, ekonomik olmayan hatlarda servislerin durdurulması ve çalışanlara toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor. Bu adımlarla maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre üç kat artarak 998,6 milyon liraya yükseldi. Ocak ayında 141,7 milyon lira, Şubat ayında 379,6 milyon lira ve Mart ayında 477,3 milyon lira olmak üzere, toplamda bu giderler 2024'ün ilk üç ayında 998,6 milyon lira olarak gerçekleşti.

Geçen yılın aynı döneminde bu giderin toplamı 363.5 milyon lira idi, bu da devletin servis taşımacılığı için ödediği paranın yaklaşık üç kat arttığını gösteriyor. 2023 yılında ise bu giderlerin toplamı 2 milyar 611 milyon lira olarak kaydedilmişti.

Tasarruf Tedbirleri ve Genelgeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 30 Haziran 2021'de yayımlanan genelgeyle kamu kurum ve kuruluşlarında alınacak tasarruf tedbirlerine ilk kez personel servisleri de eklenmişti. Bu genelgede, servis hizmetinde en etkin ve ekonomik yöntemlerin tercih edilmesi vurgulanmıştı. Haziran 2023'te ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarına tasarruf genelgesi göndererek, personel servisi hizmetine ilişkin giderlerde tasarruf yapılması talimatını vermişti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.