Kendilerini Kamu Personeli Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapanlara Operasyon

Kendilerini Kamu Personeli Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapanlara Operasyon
Şanlıurfa merkezli 7 ilde kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtanlara düzenlenen eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.

Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, Şanlıurfa merkezli olarak İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Sinop ve Kocaeli'de 23 adreste 119 personelin katılımıyla operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar, kendilerini hakim, savcı, polis veya asker olarak tanıtarak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen kişilere yönelik gerçekleştirildi.

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 21 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 19 cep telefonu, 21 sim kart, 1 laptop ve 2 flash bellek gibi dijital materyaller ele geçirildi ve delil olarak toplandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin mağdurlardan toplamda 7.560,00 TL dolandırdıkları belirlendi. Operasyonlar, kamu personeli kisvesi altında insanları kandırarak suç işleyenlerin adalete hesap vermeleri için başlatılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.