MEB'den deprem bölgesi için yeni karar: Öğretmenler...

MEB'den deprem bölgesi için yeni karar: Öğretmenler...
Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere önceki görev yerlerine dönüş hakkı tanıyacak.

Deprem sonrasında görev yerleri değişen öğretmenler için önemli bir duyuru geldi. Daha önce görev yaptıkları illerdeki eğitim kurumlarına süre şartı aranmaksızın başvuru yapabilecekleri belirtildi. Başvurular, 3-6 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak ve atamalar 7 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Atamalar, depremden etkilenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dâhilinde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Bu kapsamda atanacak öğretmenlerin yeni görev yerlerinde başlama işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek. Bu adımlar, depremin etkisiyle görev yerlerini değiştirmek zorunda kalan öğretmenlerin yeni düzenlemelere göre daha hızlı ve etkin bir şekilde atamalarını sağlayacak. Bu süreçte, öğretmenlerin talepleri ve ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulmasıyla eğitim sisteminin normalleşmesi ve öğrencilerin eğitimine kesintisiz devam etmesi hedefleniyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.