Meclis Gündemi: Fahiş Fiyatla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmalar Öne Çıkıyor

Meclis Gündemi: Fahiş Fiyatla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmalar Öne Çıkıyor
Bu hafta AK Parti tarafından Meclise sunulan kanun teklifinin görüşmeleri gerçekleşirken, hafta boyunca Genel Kurul'da aralarında Katar ve Özbekistan'ın da olduğu çok sayıda ülke ile imzalanan uluslararası anlaşmalar görüşülecek.

Fahiş Fiyatla Mücadele Kanun Teklifi: Piyasa Dengeleme Önlemleri

AK Parti'nin hazırladığı 23 maddelik kanun teklifi ile Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Bu düzenleme ile piyasa dengesini bozan işletmelere ağır cezalar verilecek. Fahiş fiyat uygulayanlara yönelik ceza 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanan ceza da 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak. Stokçuluk yaptığı için bir yılda 3 kez ceza alan işletmeye de 6 güne kadar kepenk kapatma cezası verilebilecek. Teklifin görüşmeleri Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda başlayacak.

Uluslararası Anlaşmalar Meclis Gündeminde

Meclis Genel Kurulu bu hafta uluslararası sözleşmelere yönelik mesai yapacak. Aralarında Katar ve Özbekistan ile imzalananların da bulunduğu çok sayıdaki anlaşma Genel Kurul'da görüşülecek.

Milli Savunma Bakanlığı Teşkilat Yapısında Değişiklikler

Meclis'e sunulması planlanan bir diğer teklif ise Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısındaki değişiklikleri içeriyor. Bu teklifin detayları ve görüşmeleri Meclis gündemini şekillendirecek.

Genel Başkanların Grup Toplantıları ve Hitapları

Genel başkanlar Salı ve Çarşamba günleri Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek. Ayrıca, bu hafta partilerin grup toplantıları da gerçekleşecek. Bu toplantılar, partilerin görüşlerini ve politikalarını kamuoyuna duyurduğu önemli platformlar olacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.