Mehmet Şimşek: Dünya Bankası'ndan 1,5 milyar dolar kredi temin ettik

Mehmet Şimşek: Dünya Bankası'ndan 1,5 milyar dolar kredi temin ettik
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak akışına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak akışına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, Türkiye'nin dış finansman kuruluşlarından sağlanan kaynaklarla projelerini desteklemeye devam ettiğini belirtti. Özellikle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından deprem bölgesi için sağlanan 1,5 milyar Euroluk finansman paketinin önemine vurgu yaptı. Bu kapsamda, EBRD'nin 500 milyon Euroluk desteği için mutabakat zaptının imzalandığını ifade etti.

Şimşek, Dünya Bankası ile de yürütülen iş birliği çerçevesinde 3 ayrı proje için 1,5 milyar dolarlık destek sağlandığını açıkladı. Bu projelerin, Türkiye'nin enerji arz güvenliği ve işletmelerin yeşil dönüşüm sürecinin desteklenmesi amaçlarına yönelik olduğunu belirtti.

enflasyon-ne-zaman-dusecek-bakan-simsek-tarih-verdi-566b319d.jpg

Bakan Şimşek, projelerin detaylarına da değindi. İlk olarak, Türkiye Dağıtık Enerji İçin Piyasa Geçişinin Hızlandırılması Projesi kapsamında, güneş panelleri ve batarya yoluyla elektrik depolama sistemlerine yönelik yatırımların destekleneceğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin enerji arz güvenliğini desteklemek amacıyla yenilenebilir enerji yatırımlarının teşvik edileceğini vurguladı.

İkinci olarak, Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi'nin, yeşil geçişten olumsuz etkilenecek sektörlerin desteklenmesi amacıyla tasarlandığını belirtti.

Son olarak, Türkiye Endüstriyel Emisyon Azaltım Projesi'nin KOBİ'lere yeşil üretim sistemlerine geçiş için finansman sağlayacağını ifade etti. Bu projelerle, Türkiye'nin 2053 net sıfır emisyon ve yeşil kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlanacağını dile getirdi.

Şimşek, Türkiye'nin dış finansman kaynaklarına duyulan güvenin ve sağlanan desteğin artarak devam ettiğini belirterek, ülkenin ekonomi yol haritasına güçlü bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.