Meteoroloji Uyardı: Doğu ve Güneydoğu'da Kuvvetli Yağışlar Geliyor

Meteoroloji Uyardı: Doğu ve Güneydoğu'da Kuvvetli Yağışlar Geliyor
Meteorolojiden çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu'da pek çok il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin doğu bölgelerinde beklenen yağışlara ilave olarak, Tunceli, Bingöl ve Elazığ'ın doğu ilçelerinde yarından itibaren kuvvetli yağışlar yaşanması bekleniyor.

Yağışların Şiddeti Artıyor: Karla Karışık Yağmur ve Yoğun Kar Geliyor

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Meteoroloji otoriteleri, genellikle yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle birlikte bin 200 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini belirtti.

aw166472-02.jpg

Ulaşımda Aksamalar ve Çığ Tehlikesi: Dikkatli Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yağışların yarın gece saatlerinde batı bölgelerinde etkisini kaybedeceği ancak doğu bölgelerinde cuma günü akşam saatlerine kadar devam edeceği vurgulandı. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ulaşımda aksamaların yaşanabileceği ve çığ riskinin bulunduğu bölgelerde vatandaşların daha dikkatli olmaları istendi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.