Nisanda Fiyatı En Çok Artan Ve Azalan Ürünler Belli Oldu

Nisanda Fiyatı En Çok Artan Ve Azalan Ürünler Belli Oldu
İstanbul'da nisanda fiyatı önceki aya göre en fazla artan ürün yüzde 48,27 ile çocuk bluzu, fiyatı en fazla düşen ürün ise yüzde 40,88 ile patlıcan oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), nisan ayında kentte perakende fiyatlarında yaşanan değişimleri açıkladı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 üründen 155'inin fiyatında artış yaşanırken, 26 ürünün fiyatı düştü, 61 ürünün fiyatı ise sabit kaldı.

Giyim Harcamalarında Çocuk Bluzu Fiyatı Rekor Kırdı!

Nisan ayında giyim harcamaları içinde öne çıkan bir başlık, çocuk giyimi alt grubundaki çocuk bluzlarının fiyatında yaşanan yüzde 48,27'lik artış oldu. Kadın iç çamaşırından erkek pantolonuna, kadın elbisesinden çocuk çorabına kadar birçok üründe de fiyat artışı gözlendi.

Fiyatı Azalan Ürünler Arasında Patlıcan Başı Çekiyor!

Diğer yandan, gıda harcamaları altında yer alan patlıcan, nisan ayında yüzde 40,88'lik bir düşüşle fiyatında en fazla azalış gösteren ürün oldu. Salatalık, taze fasulye, bezelye gibi ürünlerde de fiyatında belirgin düşüşler yaşandı.

Tüketicilere Tavsiye: Dikkatli ve Bilinçli Alışveriş!

İstanbul'da perakende fiyatlarında yaşanan bu değişimler, tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Fiyat artışı gösteren ürünlerde maliyetleri dengelemek için alternatifler aramak, fiyatı düşen ürünlerde ise fırsatları değerlendirmek önemli. İTO'nun açıkladığı veriler, tüketicilere alışveriş yaparken bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.