Tarihte İlk Kez Kısmî Albino Bir Kartal Baykuşu Keşfedildi

Tarihte İlk Kez Kısmî Albino Bir Kartal Baykuşu Keşfedildi
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
İspanya'da bulunan yavru bir Avrasya Kartal Baykuşu (bubo bubo), kısmî albino olmasıyla tarihe geçti.

İspanya'da bulunan yavru bir Avrasya Kartal Baykuşu (bubo bubo), kısmî albino olmasıyla tarihe geçti. Farklı renkteki hayvanlar her zaman insanların ilgisini çekmiştir ve albino olanlar, bembeyaz renkleriyle özellikle dikkat çekerler. Ancak Blanquita adlı bu baykuş, sadece kısmî olarak albino olmasıyla öne çıktı.

Albino Baykuşun Olağanüstü Özellikleri:

Normal şartlarda albino canlılarda melanin bulunmaz, bu yüzden tüyleri ya da kılları bembeyaz olur. Ancak Blanquita'nın gözlerinde melanin bulunduğu için diğer baykuşlar gibi parlak turuncu renkte gözlere sahipti. Ayrıca kanat tüyleri arasında çok az sayıda da olsa renkli tüyler bulunuyordu.

Kısa Ancak Önemli Bir Hayat:

Blanquita adı verilen bu yavru baykuş, yalnızca 3 ay yaşayabildi. Bilim insanları, hareketlerini takip amacıyla bir VHS radyo vericisi takarak baykuşu izlemişlerdi. Ancak ne yazık ki, yuvasından 20 kilometre mesafede ölü bulundu. Araştırmacılar, baykuşun zehirlenmiş bir kemirgeni yemesi sonucunda öldüğünü belirtiyorlar.

Blanquita'nın kısa yaşamı, farklı renkteki hayvanların doğadaki tehlikelere nasıl maruz kaldığını göstermesi açısından önemlidir. Ayrıca, alışılmadık renkteki bu kuşun davranışlarının ve çoğalma alışkanlıklarının incelenmesi, bilim insanlarına nadir bir fırsat sunabilirdi.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.