Ticaret Bakanlığı Harekete Geçiyor: Haksız Fiyat Artışlarına Yaptırım!

Ticaret Bakanlığı Harekete Geçiyor: Haksız Fiyat Artışlarına Yaptırım!
Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, piyasalarda yaşanan haksız fiyat artışları ve stokçuluk eylemlerine karşı kararlı bir tutum sergiliyor. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, özellikle marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları başta olmak üzere, otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar detaylı bir şekilde incelendi.

Bu kapsamda, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı olarak, tüketicileri olumsuz etkileyen fiyatlama davranışlarına karşı gerekli idari tedbirleri uygulama kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Bu adımlarla, piyasalarda adil rekabetin ve tüketicinin korunmasının sağlanması amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.