Türkiye Arıcılık Sektöründe Büyük Atılım: Bal Üretimi ve Kovan Sayıları Rekor Seviyede Arttı

Türkiye Arıcılık Sektöründe Büyük Atılım: Bal Üretimi ve Kovan Sayıları Rekor Seviyede Arttı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası'nın 2023 verileriyle güncellendiğini belirterek, "Türkiye Arıcılık Haritası'na, yeni coğrafi işaret alan ballar ile damızlık ana arı üreten iller de eklendi" ifadesini kullandı.

Türkiye Arıcılık Federasyonu Başkanı Yumaklı, Muğla, Ordu, Adana, Mersin ve İzmir gibi illerin en fazla kovana sahip olduğunu ve Ordu'nun kovan başına en yüksek verimi sağladığını belirtti. Ayrıca, en fazla bal üretiminin de bu illerde gerçekleştiğine dikkat çekti. Sivas, Antalya, ve Kars gibi iller ise en fazla arıcılık işletmesine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Arıcılık Haritası Güncellendi

Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası'ndaki güncellemeleri paylaşarak, bal ormanı sayısının arttığını ve ülke genelinde 1 milyon 6 bin 183 kovan kapasitesine sahip 796 bal ormanının bulunduğunu açıkladı. Haritaya yeni coğrafi işaret alan ballar ile damızlık ana arı üreten illerin de eklendiğini belirtti.

Üreticilere Yönelik Destekler Artırılıyor

Arıcılıkla uğraşan üreticilerin bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalara devam edildiğini belirten Yumaklı, üreticilere yönelik desteklerin arttırılacağını ve 2023'te 80 bin 479 arıcıya 473 milyon 22 bin lira destek ödemesi yapıldığını aktardı.

Türkiye'nin arıcılık sektöründe kaydettiği bu başarılar, sektörün geleceği için umut verici bir tablo çiziyor ve ülke genelinde arıcılığın daha da geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği anlamına geliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.