Üniversiteden Yenilikçi Bir Adım: İlaçsız Nörolojik Tedavi Yöntemi

Üniversiteden Yenilikçi Bir Adım: İlaçsız Nörolojik Tedavi Yöntemi
Hitit Üniversitesinde nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi edebilen cihaz geliştirildiği bildirildi.

Üniversite Tıp Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Güven Akçay öncülüğünde gerçekleştirilen bir çalışma, nörolojik hastalıkların ilaçsız bir şekilde tedavi edilmesini hedefliyor. Bu yenilikçi yaklaşım, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Işık ve Dr. Öğretim Üyesi Serkan Dişlitaş'ın da katkılarıyla hayata geçirildi.

Yüksek Maliyet Sorununa Yerli Çözüm

Geliştirilen cihaz, yurt dışında üretilen muadillerinden çok daha düşük maliyetle tasarlandı. Akçay, cihazın Türkiye'deki maliyetinin yurt dışına göre 50 kat daha az olduğunu belirtti. Böylece, tedaviye erişimdeki maliyet sorunu da önemli ölçüde aşılmış oldu.

Akçay, geliştirdikleri cihazın beyne elektrik uyarısı vererek nörolojik rahatsızlıkları tedavi ettiğini açıkladı. Bu yöntemin, diğer tedavi yöntemlerine göre yan etkisinin neredeyse olmadığını ve tedavi etkinliğinin daha yüksek olduğunu vurguladı.

Geliştirilen cihaz, beyindeki elektrik direnci ve kafa direnci ölçülerek tedavi için bireye özgü bir elektrik uyarısı sağlıyor. Bu sayede, her hastanın ihtiyaçlarına uygun ve etkin bir tedavi sağlanabiliyor.

Akçay, şu anda cihazla yapılan tedavi yönteminin klinik öncesi çalışmalarının tamamlandığını ve klinikteki çalışmaların epilepsi ve nöropatik hastalarında uygulanmayı amaçladığını belirtti.

Bu yenilikçi çalışma, nörolojik hastalıkların tedavisinde ilaçsız ve etkin bir alternatif sunarak, hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.