Uzaydan mermi gibi gelen parça evi delip geçti

Uzaydan mermi gibi gelen parça evi delip geçti
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) fırlatıldığı düşünülen bir parça, ABD'nin Florida eyaletindeki bir eve çarptı. Evde yaşayanlar, faciadan kıl payı kurtuldu.

Ev sahibi Alejandro Otero, evlerine düşen parçanın tatilde oldukları bir sırada geldiğini ve ailesinin yaşadığı korkuyu dile getirdi. Parçanın az kalsın oğluna isabet ettiğini belirten Otero, tavanda ve zeminde delik açtığını ifade etti. NASA, olayla ilgili inceleme başlatırken, parçanın nereden geldiğini belirlemek için çalışmalar yürütüyor.

Parçanın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden geldiği tahmin ediliyor. Britanyalı astrofizikçi Jonathan McDowell, parçanın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) kopmuş olabileceğini belirtti. Bu parça, UUİ'deki batarya değişimi için kullanılan bir ekipmandan ayrılmış olabilir. Ancak bataryaların gönderilemediği için NASA, parçayı kontrolsüz bir şekilde düşmesi için UUİ'den ayırmıştı.

Otero, evlerinde oluşan zararın karşılanması için yetkililerden yardım beklediğini söylerken, bu sürecin karmaşık olabileceğine dikkat çekildi. Zararın karşılanması durumunda parçanın menşei ülke tarafından ödenmesi gerekebilir. Ancak parçanın Japonya tarafından üretilmiş olması durumunda, bu süreç daha da karmaşık hale gelebilir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.