Yapay zeka toplumsal düzeni yok edebilir

Yapay zeka toplumsal düzeni yok edebilir
Japon yetkililer, yapay zekanın toplumsal düzeni yok edebileceğini, oluşturacağı sorunların, faydalarına ağır bastığını savundu.

NTT ve Yomiuri Şimbun'un ortak açıklamasına göre, yapay zekanın kullanımıyla ilgili yeni kuralların belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, yapay zekanın en kötü senaryoda demokrasi ve toplumsal düzenin çökmesine yol açabileceği ve hatta savaşlara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Bu nedenle, Japonya hükümetinden 31 Ekim 2025'teki genel seçimlerde güvenliğin sağlanması için yapay zeka teknolojisine dair denetimlerin artırılması talep edildi.

NTT'nin Amerikan teknoloji firması OpenAI'ın ChatGPT'ye benzer bir yapay zeka programı olan "tsuzumi"yi geliştirdiği belirtildi. Bu program, daha az işlem gücü gerektiriyor ve Japonca komutlarla daha etkili bir şekilde çalışabiliyor.

Ayrıca, Avrupa Parlamentosu'nun dünyanın ilk yapay zeka yasasını kabul ettiği ve bu yasa kapsamında güvenlik güçlerinin biyometrik tanımlama sistemlerinin kullanımına sınırlamalar getirildiği ifade edildi. Yasaya göre, deepfake videoların sahte olduğunun açıkça belirtilmesi zorunlu hale getirildi ve düzenleme kademeli olarak tüm Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.