Yaylaönü Mahallesi'nde Yeniden Seçim Kararı Alındı

Yaylaönü Mahallesi'nde Yeniden Seçim Kararı Alındı
Trabzon'un Çaykara ilçesinde, seçimi kaybeden eski muhtar ve kazanan muhtarın birbirlerini şikayetinin ardından seçim yenilenecek.

Mevcut muhtar Yakup Toprak'ın 26 oy farkla seçimi kaybetmesinin ardından, muhtar adaylarından Hasan Asan'ın seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğu gerekçesiyle muhtarlığının iptal edilmesi talebiyle yapılan itirazlar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından değerlendirildi. Yapılan inceleme sonucunda, Hasan Asan'ın 2019 yılında kaçak yapı ve Kültür ve Tabiat Kanunlarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasıyla yargılandığı ortaya çıktı.

Bu durum üzerine YSK, Hasan Asan'ın seçilmeye engel sabıka kaydı bulunduğundan mazbata düzenlenemeyeceğine karar verdi. Ancak, seçimde ikinci sırayı alan Yakup Toprak'ın da benzer bir suçtan dolayı 18 ay hapis cezası aldığı belirlendi. Böylelikle, her iki adayın da seçilmeye engel sabıka kaydı bulunması nedeniyle mazbata verilmemesine hükmeden YSK, Yaylaönü Mahallesi'nde 2 Haziran'da yeniden seçime gidilmesine karar verdi.

Bu kararla birlikte, mahalle sakinleri yeniden sandık başına giderek yeni muhtarlarını belirleme fırsatı bulacaklar. Yeniden düzenlenecek seçim, Yaylaönü Mahallesi'nin geleceği için önemli bir adım olacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.