Zonguldak Valiliği'nden batan gemiye ilişkin açıklama!

Zonguldak Valiliği'nden batan gemiye ilişkin açıklama!
Zonguldak Valiliği, Karadeniz Ereğli ilçesindeki limanda batan "Kafkametler" adlı yük gemisinin kayıp personelini arama kurtarma çalışmaları kapsamında herhangi bir emareye rastlanmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 19 Kasım 2023 tarihinde Karadeniz Ereğli Limanı önünde askeri mendireğe çarparak battığı hatırlatılan geminin arama kurtarma çalışmaları hakkında güncel bilgiler paylaşıldı.

Beşinci gününde 5 mürettebatın cansız bedenine ulaşılırken, 163. günde olan 7 mürettebatı bulma çalışmalarının aralıksız sürdüğü vurgulandı. ARAS Gemi Kurtarma ve Enkaz Kaldırma şirketinin arama ve enkaz kaldırma faaliyetlerinin hızla devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 26 Nisan'da enkazın yaşam mahalli iskele tarafının 2. katında kırlangıç altından zincir geçilerek kesim işlemi gerçekleştirildiği ve geminin köprü üstü, kırlangıçlar ve direklerinin kesilerek platform üzerine alındığı bilgisi verildi. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda çıkarılan parça içerisinde kayıp denizcilere ilişkin bulguya rastlanmadığı ifade edildi. Enkazın 1. parçası olan kıç ayna ve iskele tarafı poliple taranarak derinleştirilirken, enkazın diğer parçalarının çıkarılma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.