Bir yapay zeka uygulaması da Amazon’dan! Titan Image Generator, metinden görüntü üretebilecek

Bir yapay zeka uygulaması da Amazon’dan! Titan Image Generator, metinden görüntü üretebilecek
 hozathaber.com Muhabiri
Yaygınlaşan yapay zeka uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Teknoloji devi Amazon, yeni geliştirmiş olduğu yapay zeka aracını resmen duyurdu. İşte o araca dair ayrıntılar…

Çok da uzak sayılmayan bir geçmişe kadar yalnızca bilimkurgu içerikli yapımlarda ve romanlarda yer alan yapay zeka uygulamaları, günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayata geçirilmeye başlandı. Ülkemizde ve diğer dünya ülkelerinde teknoloji firmaları yapay zeka uygulamaları üzerinde çalışmaya devam ederlerken bir haber de Amazon’dan geldi.

Amerika merkezli çok uluslu teknoloji firması Amazon, teknoloji meraklılarını heyecanlandıran yeni bir açıklamada bulundu. ‘Titan Image Generator’ ismini verdiği yeni yapay zeka aracını tanıtan Amazon, aracın özellikleri ile şaşkınlık yarattı.

ETKİNLİĞİN İKİNCİ OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

yazarak-gorsel-uretmede-yeni-secenek-amazon-titan-image-generator-copy.jpg

Hizmetleri, uygulamaları ve diğer özellikleri ile sektöründe öne çıkan Amazon, heyecanlandıran bir gelişme ile daha gündeme geldi. Daha çok yapay zeka destekli teknolojilerini duyurdu “AWS re: Invent” isimli etkinliğinin ikinci oturumunu gerçekleştiren teknoloji firması, ‘Titan Image Generator’ isimli yapay zeka aracını tanıttı.

Sektörde fark yaratmaya hazırlanan Amazonun yeni yapay zeka aracının, özel bir filigran sistemine sahip olacağı öğrenildi. Filigranların görünmez olacakları bildirilirken bunun için özel olarak API’nın oluşturulduğu ifade edildi. API sayesinde bir görüntünün yapay zeka tarafından üretilip üretilmediği tespit edilebilecek.

HEPSİNDEN FARKLI OLACAK

Metin üzerinden görüntü üretebilen birçok yapay zeka aracı varken Titan Image Generator’ın tüm araçlardan farklı olacağı tahmin ediliyor. Amazon’un iddiasına göre yeni araç sayesinde stüdyo kalesinde görseller üretilebilecek.

Mevcut hali ile henüz kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılacak durumda olmayan Titan Image Generator ile ilgili yeni bilgilendirmeler de geldi. Amazon tarafından yapılmış olan bilgilendirmeye göre filigran sistemi, Amerikan hükümeti ile yapay zeka üzerine yapılan anlaşma neticesinde oluşturuldu.

Filigran sistemi oluşumuna dair açıklamalarda bulunan Amazon yöneticilerinden Vasi Philomin, Joe Biden yönetimi ile yapılmış olan anlaşmanın, söz konusu sistemin zeminini oluşturduğunu ifade etti. Titan Image Generetor’ın kullanıcıların erişimlerine tam olarak ne zaman açılacağı ile ilgili ise henüz bir bilgi verilmedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.