Dünya'yı Etkileyen Güneş Patlaması: Bilim Dünyası Alarmda

Dünya'yı Etkileyen Güneş Patlaması: Bilim Dünyası Alarmda
NASA, son 6 yılın en güçlü Güneş patlamasının gerçekleştiğini duyurdu.. Peki patlamanın dünyaya etkisi ne olacak?

NASA, son 6 yılın en kuvvetli Güneş patlamasının meydana geldiğini duyurdu. Bilim insanları, bu olayın 2017'den bu yana kaydedilen en önemli güneş patlaması olduğunu belirtti. Uzaya büyük miktarda plazma fırlatan bu patlamaların, Dünya üzerinde etkiler yaratabilecek potansiyele sahip olduğuna dikkat çekildi.

NASA'nın açıklamasında, "Güneş patlamaları radyo iletişimini, elektrik şebekelerini, navigasyon sinyallerini etkileyebilir ve uzay araçları ile astronotlar için risk oluşturabilir" ifadeleri yer aldı.

Güneş Patlamasının Yarattığı Dev Parlama Etkileri

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, patlamanın büyük bir parlama yarattığı ve bu olayın daha yüksek frekansları etkileyecek kadar geniş çaplı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, pilotların iletişim hatlarında aksaklıklar yaşadıkları ve Güneş patlamasının etkilerinin ülke genelinde hissedildiği belirtildi.

Güneş Patlamasının Gelecekteki Etkileri

İlkha Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; NOAA'ya ait Uzay Hava Tahmin Merkezi'nden (SWPC) Shawn Dahl, yaptığı açıklamada, patlamanın radyo iletişimini geçici olarak devre dışı bıraktığını bildirdi. Dahl, patlamanın jeomanyetik kasırgaya neden olabileceğini belirterek, bu durumun yüksek frekanslı radyo sinyallerini olumsuz etkileyebileceğini ve gelecek günlerde kuzey ışıkları oluşumunu tetikleyebilecek bir etkiye sahip olduğunu kaydetti.

alti-yilin-en-guclu-gunes-patlamasii.jpg

Dünya'ya olası bir plazma patlamasının etkilerini gözlemleyen bilim insanları, Güneş lekelerindeki faaliyetlerin 2025'te rekor seviyeye ulaşmasını bekliyor. Güneş aktivitesindeki bu artışın, teknolojik sistemler üzerinde potansiyel etkileri olabileceği belirtiliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.