Erdoğan Onayladı: Anlaşma Yenilendi

Erdoğan Onayladı: Anlaşma Yenilendi
Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması (STA) kapsamındaki elektrikli araçların ticareti için sağlanan menşe kolaylığı 2027'ye kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan bir milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'nin 5. mükerrer sayısında yayımlandı. Bu önemli gelişme, Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında Elektrikli Araçlar Menşe Kuralları'nda bir değişikliği içeriyor.

1. Geçiş Süreci Uzatıldı: Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması Ortak Komitesi, elektrikli araçların menşe kurallarına ilişkin geçiş sürecini uzatma kararı aldı. Bu kapsamda, elektrikli araçların ticareti için sağlanan menşe kolaylığı 2027'ye kadar devam edecek.

2. Ticaret Bakanı Bolat'ın Açıklaması: İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre;Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan anlaşmayla ilgili olarak, "Bu sayede Birleşik Krallık’a elektrikli araç ihracatımızda yaklaşık 615 milyon dolar tutarında bir zararın önüne geçilmiştir" dedi. Elektrikli araçların esnek menşe kurallarıyla Birleşik Krallık'a vergisiz ihraç edilmeye devam edilecek.

3. Kredi Tadil Anlaşması Yürürlüğe Girdi: Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan kredi tadil anlaşması da yürürlüğe girdi.

4. TOGG İhracatına Olumlu Etki: Bu kararların, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki dev adımı olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ihracatı için de önemli olduğunu vurgulayan Bolat, gelecek dönemde Türkiye'nin elektrikli araç ihracatında küresel ölçekte lider konumunu korumak adına iddialı olacaklarını belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte Türkiye, elektrikli araç ticaretindeki menşe kolaylıkları ve ticaret anlaşmalarıyla global pazardaki rekabet avantajını güçlendirmeye devam ediyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.