Tunceli yolları buna hazır! Skywell elektrikli modeli 10 dakika şarj ile 490 km menzil sunuyor!

Tunceli yolları buna hazır! Skywell elektrikli modeli 10 dakika şarj ile 490 km menzil sunuyor!
Elektrikli otomobil pazarı gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Bu alanda faaliyet gösteren otomobil markaları adımlarını hızlandırırken, Türkiye’de faaliyet gösteren Skywell, yeni elektrikli sedan modeli olan Skyhome’u görücüye çıkardı.

Dünya genelinde içten yanmalı motorlardan elektrikli motora geçiş süreci hızlandı. Geçtiğimiz yıllar itibariyle otomobil sektöründe elektrikli modeller daha fazla rağbet görmeye başladı. Çevre kirliliği ve iklim krizi ile mücadele kapsamında elektrikli otomobillere teşvikler de artarken, Türkiye’de de elektrikli otomobillere yönelik ilgi artış gösterdi. Türkiye’de faaliyet gösteren Skywell de yeni sedan modeli Skyhome’u tanıttı.

Elektrikli otomobil ilgisi artmaya devam ederken, bu pazarda da rekabet giderek arttı. Özellikle Avrupa’da satışların artması, Çinli otomobil üreticilerinin de dikkatini çekmeye devam ediyor. Çinli marka Skywell de bu rekabet ortamında geçtiğimiz yılın başlarında Avrupa pazarına giriş yapmıştı. Bundan birkaç ay sonra da Türkiye pazarına giren marka, yeni sedan modeli Skyhome’u görücüye çıkardı. İşte detaylar…

FİYATI NE KADAR OLACAK?

skywell-skyhome-tanitildi-10-dakika-sarj-ile-490-km-menzil-7-copy.jpg

Çinli otomobil üreticisi Skywell, Türkiye’de ET5 isimli, elektrikli D-SUV modeli ile biliniyor. Marka, yeni elektrikli sedan modeli Skyhome’u da görücüye çıkardı. 2024 yılı itibariyle üretimine başlanması planlanan bu yeni model, 2 elektrikli motordan toplamda 617 HP güç alıyor. Ayrıca üretim versiyonunun satış fiyatının ise 31.000 dolar ile 35.000 dolar aralığında olması bekleniyor.

10 DAKİKA HIZLI ŞARJ İLE 490 KM MENZİL SUNUYOR

Skyhome modelinin teknik özelliklerine ilişkin detaylar henüz belli değil. Ancak aracın 2 elektrikli motorla 4 tekerlekten çekiş özelliği ve azami 460 kW (617 HP) güç sunduğu biliniyor. Ayrıca araç 0-100 km/s hızına 3,5 saniyede ulaşabiliyor. Süper hızlı şarj sistemiyle de araç 10 dakikada 490 km menzil gibi inanması güç bir değer vadediyor.

Araçta bu özelliklerin yanı sıra havalı süspansiyon, arka aks yönlendirme sistemi ve bunlarla birlikte seviye 3 otonom sürüş sistemi de yer alıyor. Şimdiden dikkatleri çekmeyi başaran modelin Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ise bilinmiyor. Ancak aracın üretiminin önümüzdeki yıl içerisinde başlaması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.