Tuncelili WhatsApp kullanıcıları artık yapay zeka teknolojisini de kullanabilecek! Uygulama ne içeriyor?

Tuncelili WhatsApp kullanıcıları artık yapay zeka teknolojisini de kullanabilecek! Uygulama ne içeriyor?
Teknolojinin son ürünlerinden biri olan yapay zeka robotları, son dönemlerde dünyayı kasıp kavuruyor. İnsanların hayatına hızla giren ve neredeyse tüm uygulamalara entegre edilmeye başlayan yapay zeka teknolojisi, bu kez de WhatsApp’a geliyor!

Yapay zeka teknolojisi, son yıllarda üzerinde en çok çalışma yapılan alanlardan biri. Teknolojinin geldiği son nokta olarak gösterilen yapay zeka robotları, aslında henüz emekleme döneminde. Yeni yeni ortaya çıkan bu teknoloji insanların hayatına ve neredeyse tüm uygulamalara entegre olmaya başladı. Yapay zeka robotu bu kez de WhatsApp’a geliyor!

Birer birer uygulamalara entegre hale gelen yapay zeka, şimdi de tüm dünyada milyonlarca insanın her an kullandığı WhatsApp uygulamasına geliyor. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ilerleyen dönemlerde daha da kapsamlı şekilde yapay zeka ile uyumlu hale geleceğinin ipuçlarını verdi. Meta, Connect 2023 etkinliğinde müjdesini verdiği yapay zeka robotunu hayata geçiriyor. İşte detaylar…

WHATSAPP’A YAPAY ZEKA GELİYOR

Instagram, Messenger, Facebook ve WhatsApp uygulamalarının çatı şirketi olan Meta, Connect 2023 etkinliğinde yapay zeka müjdesini vermişti. Birçok platformu için uygulama içi asistan üzerinde çalıştığını duyuran şirket, bu teknoloji ile Bing Chat’e benzer şekilde bir sistem tasarlıyor. Kullanıcılar bu asistana sorular sorup, onunla sohbet edebilecek.

Şirket, yapay zekaya her biri ünlü isimler olan kişilerden, benzersiz kişilik özellikleri de kazandıracak. Bazı ünlü karakterler seçilecek ve kullanıcılar çeşitli alanlarda o karakterden rehberlik hizmeti alabilecek. Diğer yandan Meta şirketi henüz WhatsApp’a gelecek olan bu özelliğin net resmi çıkış tarihini açıklamadı.

İLKİ 17 KASIM’DA PİYASAYA SÜRÜLDÜ

whatsappta-o-ozellik-artik-yapay-zeka-ile-calisacak-artik-sohbetlerde-22105-jpg.webp

WABetaInfo hem iOS için hem de Android için kullanıcıların, teknolojinin beta sürümünü deneyebileceğini duyurdu. Her ne kadar resmi çıkış tarihi belli olmasa da kullanıcılar deneyim yaşayabilir. İlki şirket tarafından 17 Kasım’da piyasaya sürülmüştü ve uygulama içi asistan tanıtılmıştı. Getirilecek olan bir güncelleme ile hızlı erişim için yapay zeka, Sohbetler sekmesine eklenecek.

WHATSAPP YAPAY ZEKA NASIL KULLANILIR?

Kullanıcılar Google Play Beta Programına katılarak WhatsApp Beta uygulamasını yüklemesi gerekiyor. Ancak iOS için bu yükleme şu anda kapalı. Gerekli izinleri veren kullanıcılar, daha sonra beta sürümü kullanarak sağ alt köşedeki yeşil sohbet simgesine basabilir, ardından yapay zeka sohbetini seçerek konuşmaya başlayabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.