Hüseyin Aygün, Dersim Belediye Başkanlığı İçin Bağımsız Aday Oluyor

Hüseyin Aygün, Dersim Belediye Başkanlığı İçin Bağımsız Aday Oluyor
 hozathaber.com Muhabiri
Dersim'de CHP'nin Eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Bağımsız Belediye Başkan Adaylığını Açıkladı! Türkiye Komünist Hareketi de Destek Verecek.

CHP'nin 24. Dönem Tunceli Milletvekili ve avukat Hüseyin Aygün, 31 Mart yerel seçimlerinde Dersim merkezde bağımsız belediye başkan adayı olacağını duyurdu. Aygün, 22 Ocak tarihinde gerçekleştireceği geniş katılımlı basın açıklamasında, adaylık nedenlerini ve projelerini halkla paylaşacak.

Aygün, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Dersim halkından bana yoğun bir talep geldi. Uzun bir zamandır değerlendiriyordum. Birçok kesimle görüştüm, adaylığımın doğru olacağını ısrarla bana ilettiler. İlimizdeki birçok STK da bu konuda bana aday olmam için baskı yapıyordu. Yaptığım değerlendirme sonucunda Dersim'de bağımsız belediye başkan adayı olmaya karar verdim. Geniş bir ekip ile sahaya çıkacağız."

dersim-belediye-baskanligi-icin-bagimsiz-aday-oluyorr.jpg

Adaylığıyla ilgili detayları 22 Ocak'ta Dersim çarşı merkezinde gerçekleştireceği geniş katılımlı halk buluşmasında açıklayacak olan Aygün, hem adaylık gerekçelerini hem de projelerini halkına aktaracak.

Diğer yandan, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Tunceli'de bağımsız aday Hüseyin Aygün'ü destekleyeceklerini belirtti. Açıklamada, "Tunceli dışında 50 il merkezi ile 30 büyükşehir belediye başkanlığına TKH adayları gösterilecektir. Tunceli'de bağımsız aday Hüseyin Aygün'ün desteklenmesi, Belediye ve İl Genel Meclisi'nde ise TKH listelerinden girilmesi karar altına alınmıştır" denildi. TKH'nin bu destek kararı, Tunceli'deki siyasi dinamiklere yeni bir boyut kazandırabilir.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.