Meteoroloji'den Uyarı: Dersim'de Sel ve Çığ Riskine Karşı Hazır Olun

Meteoroloji'den Uyarı: Dersim'de Sel ve Çığ Riskine Karşı Hazır Olun
 hozathaber.com Muhabiri
Dersim'de Kuvvetli Yağış Alarmı: Tedbirli Olun

Dersim'de Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve bu gece devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar, bölgede tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü, Dersim il genelinde bu gece saatlerinden itibaren 21-50 kg/m2 arasında değişen şiddette yağışların görüleceğini, ayrıca bin 200 m üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji yetkilileri, 21 Ocak 2024 00.00 ile 22 Ocak 2024 15.00 saatleri arasında etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALIDIR" şeklinde yapılan uyarıda, özellikle ulaşımda olası aksamalara, sel, su baskını ve çığ tehlikesine karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, halkın olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını önemle hatırlattı.

Dolayısıyla, Dersim'de beklenen yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçebilmek adına, vatandaşların bu uyarıları dikkate alarak güvenliği için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

Bu haber toplam 562 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.