Muhtar, Köy Konağını Mini Müzeye Dönüştürdü

Muhtar, Köy Konağını Mini Müzeye Dönüştürdü
Çemişgezek'in Karasar Köyü Muhtarı Ekrem Zeki Şeker, Nostaljik Köy Konağını Mini Müzeye Dönüştürdü.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Karasar köyü muhtarı Ekrem Zeki Şeker, köy konağını nostalji değeri taşıyan eski eşyalarla donatarak bir mini müzeye dönüştürdü.

İki dönemdir muhtarlık görevini üstlenen Ekrem Zeki Şeker, köyde kullanılmayan eski bir okulu köy konağına çevirmişti. Ardından köy halkının ve kamu kurumlarının destekleriyle, köydeki sosyal, kültürel ve tarımsal yaşamın geçmişine ait kullanılmayan eşyaları toplamaya başladı. Eski orak, tırpan, çapa, radyo gibi malzemeler, köy konağına yerleştirilerek adeta bir mini müze ortaya çıktı.

muhtar-koy-konagini-mini-muzeye-donusturduu.jpg

Karasar Köyü Muhtarı Ekrem Zeki Şeker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Köyde iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Tekrar aday olmayacağım. Artık gençlerimize bayrağı devrediyorum. Oluşturduğumuz köy konağında, komşularımızla bir araya gelerek evlerimizdeki eski eşyaları topladık. Atalarımızın yadigarına sahip çıkarak bu nostaljik ürünleri köy konağımızda sergiledik. Belli bir yaşın üzerinde olanların her eserde bir anısı var. Köyümü, memleketimi çok seviyorum" şeklinde konuştu.

Muhtar Şeker'in girişimi, köydeki tarihi ve kültürel mirası yaşatma adına güzel bir örnek oluştururken, köylüler de bu projeye büyük ilgi gösteriyor. Köy konağı, geçmişle bağlantı kurmak ve yerel kültürü yaşatmak adına önemli bir buluşma noktası haline gelmiş durumda.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.