Munzur Dağları'nda Bozayı, Yiyecek Bulma Çabasında

Munzur Dağları'nda Bozayı, Yiyecek Bulma Çabasında
Karla Kaplı Munzur Dağları'nda Yiyecek Arayan Bozayı, Dronla Görüntülendi! Doğanın Zorlu Kış Koşullarında Vahşi Yaşamın Mücadelesi Kameralara Yansıdı

Dersim'in Ovacık ilçesinde, karla kaplı Munzur Dağları'nda yiyecek arama çabalarıyla dikkat çeken bir bozayı, dronla yakalandı. İlçenin kırsalında, zengin bir biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapan bölgede yaban keçisi, kurt, vaşak, su samuru, çengel boynuzlu dağ keçisi, bozayı, tilki ve sincap gibi birçok canlı türü bulunuyor.

kar-altinda-besin-arayisinda.jpg

Son haftalarda etkili olan yoğun yağışlarla karla kaplanan Munzur Dağları, yaban hayvanları için yiyecek bulmayı zorlaştırıyor. Kar altında yiyecek arayan bozayı, dron tarafından kaydedilen görüntülerde, pençeleriyle karı temizleyerek besin arayışına odaklanıyor. Zorlu doğa koşullarına karşı direnen bozayı, dağlık alana doğru ilerleyerek gözden kayboluyor.

kar-altinda-besinn-arayisinda.jpg

Anadolu Ajansının servis ettiği habere göre ;Munzur Dağları'ndaki vahşi yaşam, bölgenin biyolojik zenginliği ve doğal güzellikleriyle öne çıkarken, bu görüntüler doğanın dengesini ve hayvanların doğal yaşam mücadelesini gözler önüne seriyor. Karla kaplı dağlar, doğaseverler ve doğa fotoğrafçıları için benzersiz bir çekim alanı sunarken, aynı zamanda hayvanların kışın hayatta kalma mücadelesini de yansıtıyor.

kar-altinda-besin-arayisindaa.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 326 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.