Ovacık Kayak Merkezi, 1500 Rakımda Muhteşem Pistleriyle Göz Kamaştırıyor

Ovacık Kayak Merkezi, 1500 Rakımda Muhteşem Pistleriyle Göz Kamaştırıyor
 hozathaber.com Muhabiri
Tunceli'nin Cennet Köşesi Ovacık, Kristal Karıyla Kayak Tutkunlarını Bekliyor.

Tunceli'de, muazzam doğal güzelliklere sahip olan Ovacık Kayak Merkezi, kristal kar kalitesiyle donatılarak yaklaşık 4 aylık kış sezonuna hazırlandı. Kent, devlet destekli yatırımlar ve geniş spor olanaklarıyla turistleri ağırlarken, sarp dağların arasındaki bu cennet köşede yaz aylarında su sporları merkezleri, yamaç paraşütü, trekking ve kaya tırmanışı gibi etkinliklerle de dikkat çekiyor.

Ovacık, 1500 rakımlı Ovacık ilçesinde bulunan kayak merkeziyle kış aylarında kayak ve snowboard tutkunları için ideal bir destinasyon haline gelmiş durumda. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve şu anda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen Ovacık Kayak Merkezi, 2015 yılında 5 milyon liralık bir yatırım projesiyle başlamış ve kent ekonomisine ve turizmine önemli katkılarda bulunmuştur.

tunceli-kayak-merkezi.jpg

Merkezde, ucuz konaklama seçenekleri, çocuk oyun salonları ve yeni başlayanlar için eğlenceli pistler gibi avantajlarla, ziyaretçilere kristal karın tadını çıkarma imkanı sunuluyor. Özellikle 1200 metrelik pist düzenleme, ezme ve ışıklandırma çalışmaları, kayak merkezinin kalitesini artırıyor. Teleski, kar ezme makinesi ve kar motoru gibi tesislerle donatılan merkez, lüks otel konforundaki 35 oda ve 70 yatak kapasiteli konaklama tesisi, restoran, kafe ve çocuk oyun salonlarıyla misafirlerine kışın keyifli bir tatil vadediyor.

ovacik-kayak-merkezi.jpg

Ovacık Gençlik ve Spor Müdürü Ferhat Alay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinin 2015'ten bu yana başarılı bir şekilde hizmet verdiğini belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlık tarafından sağlanan desteklerle birlikte, Ovacık Kayak Merkezi'nin kayakseverlerin ilgi odağı olmaya devam ettiğini ifade etti. Alay, geçen yıl Kovid-19 koşullarına rağmen 2 ayda 18 bin kişiyi ağırlayarak her yıl ortalama 25-30 bin kişiyi mutlu bir şekilde uğurladıklarını dile getirdi.

ovacik-kayak-merkezii.jpg

Ovacık'ta yetişen sporcuların Türkiye'nin önemli kayak liglerinde yarıştığını vurgulayan kayak antrenörü Ferdi Genç, Ovacık'ın küçük olmasına rağmen doğa sporları ve aktiviteleri açısından zengin bir bölge olduğunu belirtti. Ovacık Kayak Merkezi'nde performans ve eğlence kayağının yanı sıra kızakla da kayılabildiğini söyledi. Bu yılki sezon için tüm hazırlıkların tamamlandığını, yeni yağacak karlarla sezonun daha da uzatılmasının hedeflendiğini ifade etti.

tunceli-ovacik-kar-merkezi.jpg

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.