Ovacık'ın Tarihi, Kültürü ve Belleği 'Ovacık' Kitabında Buluştu

Ovacık'ın Tarihi, Kültürü ve Belleği 'Ovacık' Kitabında Buluştu
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ilk gününde Ovacık’ta “Renklerin Coğrafyası ve Tarihin Arşivi Ovacık’ı konuşuyoruz” isimli etkinlik yapıldı.

Tunceli'nin önemli etkinliklerinden biri olan 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin ilk gününde Ovacık ilçesinde "Renklerin Coğrafyası ve Tarihin Arşivi Ovacık'ı Konuşuyoruz" isimli etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Ovacık'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan 'Ovacık' isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

Etkinlikte, kitabın editörleri Prof. Dr. Şükrü Aslan, Prof. Dr. Zeliha Hepkon ve Yazar Şükran Lılek Yılmaz, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün moderatörlüğünde konuşmacı olarak katıldılar. Kitabın dört ana bölümde toplam 39 yazı ve 43 yazarın katkılarıyla Ovacık'ın tarihini, kültürünü, çevre sorunlarını ve inançlarını anlattığı belirtildi.

Prof. Dr. Şükrü Aslan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu kitapla Ovacık'ın hafızası için iyi bir kayıt bırakmış olduk. Yazdığımız bütün bu ilçe kitaplarının gelecek nesillerin hafızasına iyi bir katkısı olduğunu düşünüyorum" dedi. Aslan, kitabın bir bellek evi görevi gördüğünü ve hafızanın önemine vurgu yaptı.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise kitabın çok sesli, çok kültürlü ve farklı bakış açıları içerdiğini belirtti. Sarıgül, "Böyle bir kitabın yayımlanması bizim dönemimize denk geldiği için onur duyuyorum" dedi.

Ovacık'ın sadece coğrafi bir konum olmadığını, aynı zamanda birçok önemli tarihi ve kültürel olaylara ev sahipliği yaptığını belirten Sarıgül, "Sözcüğün gerçek anlamında dünyanın en güzel ve en kahırlı coğrafyalarından biridir Ovacık" ifadelerini kullandı.

  1. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, Ovacık'ın zengin tarihini ve kültürünü gözler önüne serdi. 'Ovacık' kitabının tanıtımı, ilçenin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarma misyonunu üstlenerek, festivalin anlamlı bir parçası oldu.

Bu haber toplam 300 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.