Ovacık'ta Gece Sıcaklıkları Düşerken, Doğa Kırağıyla Masal Gibi Bir Görünüme Büründü

Ovacık'ta Gece Sıcaklıkları Düşerken, Doğa Kırağıyla Masal Gibi Bir Görünüme Büründü
 hozathaber.com Muhabiri
Tunceli'nin Ovacık İlçesi Beyaza Büründü: Soğuk Hava ve Kırağıyla Büyüleyici Manzara Oluştu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, soğuk hava dalgasıyla birlikte ağaçlar ve bitkiler kırağı ile kaplandı, doğa beyaz bir örtüyle örtüldü. Gece sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü ilçede, daha önce yağan karın ardından gelen dondurucu soğuklar manzaranın değişimine neden oldu. Konaklar, Güneykonak, Paşadüzü, Yaylagünü, Yeşilyazı, Ada, Koyungölü ve Sarıtosun köylerindeki ağaçlar ve bitkiler, soğuk hava nedeniyle oluşan kırağı ile beyaza büründü.

tunceli-kiragi.jpg

Anadolu Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Geceleri sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü ilçede, Munzur ve Mercan dağları ile bazı yüksek tepelerin zirveleri sis bulutlarıyla örtülü hale geldi. Soğuk hava, doğanın büyüleyici bir atmosfer oluşturmasına neden oldu.

tunceli-kiragii.jpg

Fotoğraf tutkunları ise soğuk manzarayı yakından görmek ve ölümsüzleştirmek için arazide gezinti yaparak, beyaza bürünen ağaçları, kırağıyı ve sisin kapladığı dağları fotoğrafladı. Oluşan tablo, doğaseverlerin ilgisini çekerken, soğuk hava koşullarının etkisiyle ortaya çıkan bu doğa harikası manzaralar, bölgedeki fotoğraf sanatçılarının objektifinden izleyicilere ulaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 36 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.