Ovacık'ta Kışın Zorlu Mücadelesi: Besicilerin Ahırda Geçen Yoğun Mesaisi

Ovacık'ta Kışın Zorlu Mücadelesi: Besicilerin Ahırda Geçen Yoğun Mesaisi
Tunceli'nin Ovacık İlçesi Köylerindeki Besiciler, Karlı Kış Koşullarına Karşı Hayvanlarına Sahip Çıkıyor.

Ovacık ilçesinde yaşayan besiciler, çetin geçen kış mevsimi nedeniyle dışarı çıkaramadıkları hayvanlarının bakımını ahırda gerçekleştiriyor. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 2 metreyi aştığı Ovacık'ta, olumsuz hava koşulları hayatı etkiliyor. Yağışlarla meraların tamamen beyaz örtüyle kaplandığı ilçede, besiciler küçük ve büyükbaş hayvanlarının bakımı için yoğun mesai harcıyorlar.

Erken Saatlerde Ahır Yolunda

Günün erken saatlerinde ahırların yolunu tutan besiciler, ilk olarak hayvanların bakıma alındığı alanları temizliyorlar. Ardından, evlerinin çevresinde yer alan samanlıklarda istifledikleri yonca, saman ve arpa dolu torbaları sırtlarında ahırlara taşıyorlar. Mevsimin tüm zorluklarıyla mücadele eden besiciler, hayvanlarını karlı arazide meşe ormanlarına götürüp beslemeye çalışıyorlar.

kisin-zorlu-mucadelesiiiii.jpg

Doğaya Uyum, Huzur Veren Yaşam

Anadolu Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Besicilerden Celal Sarıgül, hayvanlarla iç içe geçen bir hayat sürdüğünü belirterek, "Hayvanlarımın ihtiyacını karşıladığım zaman çok mutlu oluyorum. Önce ineklerimin karnını doyurup suyunu içiriyorum, sonra gidip kahvaltımı yapıyorum." şeklinde konuştu. Sarıgül, şehirdeki yaşamın aksine, doğal ortamda hayvanlarla ilgilenmenin kendisine huzur verdiğini vurguladı.

Kışın Zorluklarına Rağmen Azimle Çalışıyorlar

Besiciler, çetin geçen kış mevsiminin işlerini zorlaştırdığını ancak bu zorluklara rağmen hayvanlarına sahip çıkmaya kararlı olduklarını dile getiriyorlar. Ovacık'ta yaşayan bu vatan evlatları, sattıkları süt ürünlerinden elde ettikleri gelirle ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Karın altından yem çıkarmaktan, su taşımaya kadar her detayı özenle gerçekleştiren besiciler, doğanın ve hayvanların yaşam döngüsüne uyum sağlayarak, kendilerini ve hayvanlarını koruyorlar.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.