Tehlikeli Karşılaşma: Elazığ'dan Tunceli'ye Yolculuk Sırasında Koca Engerek Yılanı Görüntülendi

Tehlikeli Karşılaşma: Elazığ'dan Tunceli'ye Yolculuk Sırasında Koca Engerek Yılanı Görüntülendi
 hozathaber.com İnternet Editörü
Bir gezginin Elazığ'dan Tunceli'ye yaptığı seyahatte, Türkiye'nin en tehlikeli yılanlarından biri olan koca engerek yılanıyla karşılaşması dikkat çekti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Elazığ'dan Tunceli'ye yapılan bir seyahat sırasında, Aytaç Aytemur adlı bir kişi Pertek Kalesi civarında unutulmaz bir deneyim yaşadı. Gezinti sırasında, Türkiye'nin en tehlikeli yılanlarından biri olan koca engerek yılanını fark eden Aytemur, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmeyi başardı.

Koca Engerek Yılanı Görüntülendi

Yaklaşık olarak 2 metre uzunluğunda olan koca engerek yılanı, Pertek Kalesi çevresinde ortaya çıktı. Aytemur'un dikkatiyle fark edilen bu tehlikeli yılan, kısa bir süre boyunca kameralara yansıdı. Ancak, daha sonra doğaya karışarak gözden kayboldu.

engerek-yilani.jpg

Aytaç Aytemur'un Açıklamaları

Olayın tanığı Aytaç Aytemur, yaşadıkları deneyimi şu sözlerle anlattı: "Pertek Kalesine gitmiştik. Tekne ile gezintiye çıkmıştık. Orada bu tür yılanların olduğunu biliyorduk. Gezinti sırasında engerek yılanını gördük. Onun çok zehirli bir yılan olduğunu biliyorduk. Hayvana herhangi bir zarar vermedik, tekrardan doğaya bıraktık. Sadece videosunu çektik. Sosyal medyada çok büyük ilgi gördü."

Koca Engerek Yılanı Hakkında Bilgi

Türkiye'deki en zehirli 15 yılan türünden biri olan koca engerek yılanının bir ısırığı, insanı öldürebilecek kadar tehlikeli. Bu yılan türü, doğal yaşam alanlarında nadir görülse de, dikkatli olunması gereken bir tür olarak biliniyor.

enegerek-yilaniii.jpg

Bu olay, doğa tutkunlarını ve gezginleri dikkatli olmaya ve doğal yaşamın içinde karşılaşılan tehlikelere karşı tetikte olmaya çağırıyor. Her an doğanın sürprizlerle dolu olduğunu unutmamak önemlidir.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.