Tunceli Ovacık'ta Munzur Çayı'nda Kano Turları

Tunceli Ovacık'ta Munzur Çayı'nda Kano Turları
 hozathaber.com Muhabiri
Tunceli'nin Ovacık ilçesine tatile gelen ziyaretçiler, Munzur Çayı'nın 6 kilometrelik alanında kano turları yapıyor. Şelale, yayla, akarsu ve gölleriyle öne çıkan Ovacık, her geçen yıl daha çok yerli ve yabancı turistin rotasına giriyor.

"Tunceli Ovacık'ta Kano Turları Turistleri Büyülüyor: Munzur Çayı'nın Berrak Sularında Unutulmaz Anlar"

Tunceli'nin Ovacık ilçesine tatile gelen ziyaretçiler, bölgenin doğal güzelliklerinin tadını Munzur Çayı'nda düzenlenen kano turlarıyla çıkarıyor. Doğa sporlarına ilgi duyan turistler, bu turlar sayesinde çayın berrak sularında ve etkileyici doğasında unutulmaz anılar biriktiriyor.

Her geçen yıl daha çok yerli ve yabancı turistin rotasına giren Ovacık, doğal güzellikleri, şelaleleri, yaylaları, akarsuları ve gölleri ile dikkat çekiyor. Yaz aylarında özellikle çadır kamp alanları, bungalov evler ve butik otellerde konaklayan misafirler, ilçedeki doğal güzellikleri keşfetme ve doğa sporları yapma imkanı buluyor.

İlçede faaliyet gösteren işletmeler tarafından düzenlenen kano turlarına yoğun bir ilgi olduğu görülüyor. Tatilciler, rehberler eşliğinde kanolarla Munzur Çayı'nda yaklaşık 6 kilometrelik bir parkurda seyahat ediyor. Çaydaki dalgalarla dolu heyecanlı turlar, tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Tunceli'nin doğa ve su sporlarına elverişli ortamlarının olduğunu belirten Cemal Akbayin, bölgede son yıllarda raftingin yanı sıra kanonun da ilgi gördüğünü ifade ediyor. Akbayin, Munzur Çayı'nın menderesler oluşturarak aktığı ve eşsiz manzaralar sunduğunu, bu güzelliğin de kano ile daha da öne çıktığını belirtiyor.

Bölgeye gelen turistlerin sportif aktivitelerle tatillerini değerlendirdiğini ve kanoya binenlerin oldukça mutlu olduğunu söyleyen Akbayin, Munzur Çayı ve çevresindeki güzellikleri keşfetme fırsatı bulduklarını dile getiriyor.

Munzur Çayı'nda kano turu yapmanın heyecanını yaşayan tatilcilerden Suat Eren ise, parkurun güzelliğini ve enerjisinin muhteşem olduğunu belirtiyor. Milli sporcu Şara Akbayin de kano turlarının ilçe merkezi yakınlarında sonlandığını ve turistlerin Munzur Çayı'nın berrak sularında farklı bir aktivite yapmanın keyfini çıkardıklarını ifade ediyor.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.