Tunceli'de Deprem Önlemleri: Vali Konteyner Kent İnşaatlarını İnceledi!

Tunceli'de Deprem Önlemleri: Vali Konteyner Kent İnşaatlarını İnceledi!
Tunceli'de Depreme Hazırlık: Konteyner Kent İnşaatları Hızla Devam Ediyor, Vali Denetimde.

Tunceli'de deprem riskine karşı hazırlık çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kent genelinde yapımı devam eden konteyner kentlerde incelemelerde bulunarak ilgililerden detaylı bilgi aldı.

tuncelide-deprem-onlemleri-vali-konteyner-kent-insaatlarini-incelediiii.jpg

Son dönemde deprem bilimcilerin sık sık 7 ve üzeri büyüklükte depremlerin olabileceği öngörüsünde bulunduğu Tunceli, depreme karşı daha dirençli hale getirilmesi için Valilik koordinasyonunda başlatılan çalışmalarla adından söz ettiriyor. Kent merkezinde 3, ilçelerde ise 9 olmak üzere toplamda 12 ayrı konteyner kentin inşaatı sürerken, planlar arasında bin 122 konteynerin yerleştirilmesi bulunuyor. Bu konteynerler, olası bir depremde vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılayacak.

tuncelide-deprem-onlemleri-vali-konteyner-kent-insaatlarini-incelediiiii.jpg

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Atatürk Mahallesi'nde, merkeze bağlı Kanoğlu köyünde ve Pertek ilçesinde yapılan konteyner kent hazırlık çalışmalarını yakından inceledi. Yapılan incelemeler ve alınan bilgiler doğrultusunda, şehirdeki deprem hazırlıklarının daha da güçlendirilmesi ve vatandaşların güvenliği için yoğun çaba harcanıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.