Tunceli'de Sürüye Saldıran Kurt, Çok Sayıda Koyunu Telef Etti

Tunceli'de Sürüye Saldıran Kurt, Çok Sayıda Koyunu Telef Etti
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Anıl köyünde yaşanan kurt saldırısı, bölgedeki koyun üreticilerini endişelendirdi. Saldırıda çok sayıda koyun telef olurken, birçok koyun da yaralandı.

Çemişgezek ilçesine bağlı Anıl köyünde, koyun üreticisi Ali Uçur'a ait koyun sürüsü, Ağgöl mevkiinde korkunç bir saldırıya maruz kaldı. Sürüye ansızın saldıran kurt, 8 koyunu telef ederken, 10 koyunu da yaraladı. Köylüler, saldırı sonrası 30 koyunun kayıp olduğunu belirtti.

Jandarma Ekipleri Kayıp Koyunlar İçin Seferber

Olayın ardından, kayıp koyunların bulunması için jandarma ekipleri harekete geçti. Karadan ve havadan yapılan arama çalışmalarına dronlar da katıldı. Ancak, şu ana kadar kayıp koyunlara ulaşılamadı.

koyunlar-telef-oldu.jpg

Jandarma ekiplerinin yanı sıra bölge halkı da kayıp koyunların bulunması için seferberlik ilan etti. Köylüler, her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını belirtirken, yetkililerin de olayın aydınlatılması için gereken adımları atmaları bekleniyor.

Kurt Saldırılarına Karşı Önlemler Alınıyor

Bölgede artan kurt saldırılarına karşı önlemler alınması gerektiği konusunda köylülerin endişeleri devam ediyor. Yetkililerin, benzer olayların önüne geçebilmek için tedbirler alması bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.