Tunceli’nin Pertek İlçe Belediyesinden Tartışmalı Karar: Gayrimenkullerin Satışı

Tunceli’nin Pertek İlçe Belediyesinden Tartışmalı Karar: Gayrimenkullerin Satışı
Seçimlere sayılı günler kala CHP'li belediyenin gayrimenkul satış ilanı tepki çekti.

Türkiye, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere odaklanırken, CHP'li Tunceli'nin Pertek İlçe Belediyesi'nin seçimlere kısa bir süre kala 85 parsellik gayrimenkulleri satışa çıkarması büyük tepkilere neden oldu.

Pertek Belediye Başkanlığı, 2 Şubat 2024 tarihli meclis toplantısında, kamu borçlarının ödenmesi ve araç parkının yenilenmesi gerekçesiyle ilçenin en kıymetli taşınmazlarının bulunduğu Kaledibi Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait 85 parseli açık artırma usulü ile satışa çıkarma kararı aldı. Ancak, 27-28 ve 29 Şubat tarihlerinde Pertek Belediye meclis salonunda düzenlenecek olan satış işlemleri, ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

tuncelinin-pertek-ilce-belediyesinden-tartismali-karar-gayrimenkullerin-satisiiii.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Seçimlere sayılı günler kala böyle bir satışın etik olmadığını dile getiren siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, ihalenin iptali için Pertek Belediye Başkanlığına başvuruda bulundu. Bu kararın, seçim atmosferinde kamu malının satışıyla ilgili şeffaflık ve adalet ilkelerine zarar verdiği ve adil bir seçim ortamını sarsabileceği yönünde endişeler dile getirildi.

Belediye Yetkililerinden Açıklama Bekleniyor

Pertek İlçe Belediye Başkanlığı yetkilileri ise kararı kamu borçlarını ödemek ve belediyenin araç parkını güncellemek gibi mali ihtiyaçları karşılamak amacıyla aldıklarını belirtiyorlar. Ancak, bu açıklama, tartışmalı kararın gerekçesine ilişkin kamuoyunu tatmin etmekte yetersiz kalıyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından, belediye yetkililerinden ve ilgili siyasi parti temsilcilerinden gelecek açıklamaların, kamuoyundaki tartışmaları nasıl etkileyeceği ve bu konudaki adımların nasıl atılacağı merakla bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.