Bakan Yumaklı'dan Yerli Tohum Açıklaması

Bakan Yumaklı'dan Yerli Tohum Açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yerli tohumların kontrolden geçmeden satılmasının yasak olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı'dan Ata Tohumları Açıklaması: "Üretim Yasak Değil, Kontrollü Ticaret İlkesi Geçerli"

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlarken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ata tohumlarıyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Yumaklı, "Ata tohumlarının üretiminin yasaklanması söz konusu değil. Ancak, yerli tohumların kontrolsüz bir şekilde sertifikasız olarak ticarete konu edilmesi yasaklanmıştır. Bu önlem, topraklarımızı hastalık veya zararlı taşıyabilecek tohumluklardan korumayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda üreticilerimizin mağduriyetlerini en aza indirerek tarım sektörünü güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bakan Yumaklı, yerli tohumların sertifikalandırılmasının, kaliteli üretimi teşvik etmek, çiftçileri korumak ve ülke genelinde tarım verimliliğini artırmak adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, bu uygulamanın tarım sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak amacını taşıdığını belirtti.

Bu çerçevede, tohum ticaretindeki denetimlerin artırılarak yerli tohumların daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde kullanılmasının amaçlandığını ifade eden Bakan Yumaklı, çiftçilerin rekabet gücünü artırmak, ülkenin tarım potansiyelini maksimum düzeyde kullanmak ve tarımsal üretimde sürdürülebilir bir yapı oluşturmak için bu tedbirlerin alındığını belirtti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.