Bembeyaz dişler için paranızı boşa harcamayın! Evde diş beyazlatma yöntemleri… Dişleriniz tek seferde ışıl ışıl olacak

Bembeyaz dişler için paranızı boşa harcamayın! Evde diş beyazlatma yöntemleri… Dişleriniz tek seferde ışıl ışıl olacak
Çay, kahve ve şekerli içecek tüketenlerin en büyük sorunu diş sararmasıdır. Basit yöntemlerle dişlerinizi ışıl ışıl hale getirebilirsiniz. Evdeki malzemelerle diş beyazlatma nasıl yapılır?

Evde dış beyazlatma yöntemleri merak ediliyor. Özellikle günlük yaşamında sık sık çay, kahve, kola ve sigara tüketenler diş sararması sorunuyla karşılaşır. Dişleri ışıl ışıl parlatmak için illa diş doktoruna gitmenize gerek yok. Evde pratik yöntemler uygulayarak dişlerinizi bembeyaz hale getirebilirsiniz.

Zamanla sararan dişleri beyazlatmanın en kolay yollarından biri karbonattır. Karbonat, içeriğindeki bileşenler sayesinde dişleri hem temizler hem de sararmayı giderir. Karbonatla diş beyazlatma yapmak için ıslattığınız diş fırçasının üzerine bir miktar karbonat serpin. Dişlerinizi bu karbonatla fırçaladığınızda hayallerinizdeki diş beyazlığına kavuşmanız çok kolay olacaktır.

EVDE DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Karbonatla diş beyazlatma en bilinen yöntem olmasına rağmen evinizde bu ürün yoksa endişelenmeyin. Çilek de diş beyazlatmada en etkili doğal ürünlerden biridir. Çilekte dişlerde plak oluşumunu engelleyen malik asit bulunur. Ağızdaki zararlı bakterileri öldüren çilek aynı zamanda dişleri beyazlatır.

Çilekle diş beyazlatma işleminde birkaç çileği çatalınızla ezin ve püre haline getirin. Diş fırçanızı biraz ıslattıktan sonra bu püreye daldırıp dişlerinizi fırçalayın. Çileğin içinde bulunan doğal asit, dişlerinize zarar vermese de sürekli kullanımda sıkıntı yaşatabilir. Bu nedenle çilekle diş beyazlatma yöntemini haftada 2 defadan fazla uygulamamak gerekir.

EN ETKİLİ DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

dogal-dis-beyazlatma-yontemleri-1200x750.jpg

Çilek gibi muz da diş beyazlatmada etkili doğal ürünlerden biridir. Muz kabuğu, potasyum başta olmak üzere lif ve magnezyum bakımından zengindir. Diş macunu kullanarak dişlerinizi güzelce fırçalayın. Ardından muz kabuğunun iç kısmıyla dişlerinizi 2 dakika boyunca ovalayın. Bu işlemin ardından dişlerinizi fırçalayıp kalıntılardan kurtulabilirsiniz.

Diş beyazlatmada en etkili karışımlardan biri karbonat, tarçın ve ada çayıdır. Bu ürünler hem ağızdaki zararlı bakterileri öldürür hem de dişleri bembeyaz yapar. Uygulamadan önce dişlerinizi macunla fırçalayın. Ardından havanda dövülmüş ada çayını 1 çay kaşığı karbonat ve toz tarçın ile karıştırın. Islak diş fırçasını bu karışıma batırıp dişlerinizi fırçalamanız yeterlidir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.