Bilim insanları araştırdı, en güçlü mikrop öldürücü besin bulundu! Limondan bile fazla C vitamini içeriyor!

Bilim insanları araştırdı, en güçlü mikrop öldürücü besin bulundu! Limondan bile fazla C vitamini içeriyor!
Sağlıklı bir vücut ve sağlıklı bir ömür için düzenli, doğru ve dengeli beslenmek şart. Bunun için doğru gıdaları, doğru miktarda tüketmek gerekir. Yapılan bir araştırma, bu kapsamda doğadaki en güçlü mikrop öldürücü besinlerden birini ortaya koydu.

Sağlıklı bir vücut ve sağlıklı bir ömür için düzenli, doğru ve dengeli beslenmek gerekiyor. Bunun yanında güzel bir uyku düzeni ve stresten uzak kalmak da sağlıklı bir ömür için gerekenler arasında yer alıyor. Sağlıklı beslenme konusunda yapılan bazı araştırmalar, bazı mucizevi besinlerin de ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu kapsamda yapılan bir araştırma, bu besinin doğadaki en güçlü mikrop öldürücü besinlerden biri olduğunu ortaya koydu.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırma ile doğadaki en güçlü mikrop öldürücü besinlerden biri ortaya çıktı. Ayrıca bu besinin, C vitamini bakımından limondan bile daha güçlü olduğu belirlendi. İnsan vücudu vitamin ve mineral salgılayamaz ve bu besin değerlerinin dışarıdan alınması gerekir. Bu besin sağladığı zengin C vitamini içeriği ve güçlü mikrop öldürücü yanı ile sağlıklı bir ömrü destekliyor. İşte detaylar…

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR

kuzukulagi-bitkisi-nedir-faydalari-nelerdir-4.jpg

Yapılan araştırmalar, kuzukulağının çok güçlü bir mikrop öldürücü besin olduğunu, limondan bile fazla C vitamini içerdiğini ortaya koydu. Bu sayede birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kuzukulağı, aynı zamanda yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların da daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kuzukulağı öte yandan çiğ şekilde tüketildiğinde kan şekerinin de düşmesini sağlar.

DERİ HASTALIKLARINA İYİ GELİR

Ateş düşürücü etkiye sahip olan kuzukulağı, kuru köklerinden hazırlanan çay formu ile idrar söktürücü etkiye de sahiptir. Taze yapraklarından sağlanan karışım egzama gibi birçok deri hastalığı ve yanık için kullanılabilir. Kuzukulağı bitkisinin ezilmesi ile hazırlanan maske ve kürler de cilt lekelerinin giderilmesini sağlar.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA BİRE BİR

Kuzukulağı aynı zamanda diş ve ağız sağlığına da iyi gelir. İskorbir diye bilinen ağız hastalığı tedavisinde kullanılan bu besin, anne sütünü artıran etkisi ile emziren anneler için de oldukça faydalıdır. Bir diğer yandan bu bitki, metabolizmayı da hızlandırarak kilo verme sürecinde yardımcı olur.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.