Canan Karatay'dan tedirgin eden uyarı! O gıdaları işaret etti, 'Doğurganlığınız biter' dedi

Canan Karatay'dan tedirgin eden uyarı! O gıdaları işaret etti, 'Doğurganlığınız biter' dedi
Sık sık düzenli ve sağlıklı beslenmenin önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Canan Karatay, bu kez de bazı besinlerin nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili konuştu. Karatay’ın uyarısı, şaşkınlık yarattı.

Sağlıklı ve düzenli beslenmenin insan sağlığı üzerinde direkt olarak etkili olduğunu her fırsatta dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemlerde birçok tüketici tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Zaman zaman yaptığı açıklamalar ve verdiği tavsiyeler sebebi ile meslektaşları ile dahi karşı karşıya gelen Karatay, özellikle yağlı besinlerin tüketilmesi gerektiğini ifade ettiği açıklamaları ile olay yaratıyor.

Her öğünde tüketilen gıdaların ‘doğal’ içerikli olmalarının insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten Canan Karatay, ayrıca sebze ve meyvelerin de mutlaka ve mutlaka mevsimlerinde tüketilmeleri gerektiğini ifade etti. Son olarak ‘günün en önemli öğünü’ olarak bilinen kahvaltıya ve milyonlar tarafından sıklık ile tüketilen kahvaltılıklara dair konuşan Karatay, ‘kısır kalırsınız’ uyarısı ile olay yarattı.

BU ŞEKİLDE TÜKETMEK KISIRLIĞA NEDEN OLABİLİR

654b6ea086b2452a641fa055.webp

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan peynir ve zeytin ile ilgili konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, uyarıları ile dikkat çekti. Tüketim şekillerinin ciddi rahatsızlıklara sebep olabileceğini belirten Karatay, önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Karatay’a göre zeytin ve peynirin tüketilmeden önce suda bekletilmesi ve bu şekilde tuzdan arındırılmaya çalışılması, kısırlık riskini ciddi oranda artırıyor.

ÖNERİLERİ İLE DİKKAT ÇEKTİ

Zeytin ve peynir satın almadan önce içerik kontrolünün mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Canan Karatay, zararlı içeriklerin kısırlık başta olmak üzere pek çok ciddi rahatsızlığa sebep olabileceğini belirtti. Zeytin ve peynir tüketiminde yağlı ve kristal tuzlu içeriklerin tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Karatay, önceden bu tercihin yapılması durumunda ilgili besinlerin suda bekletilmelerine gerek olmayacağını bildirdi. Böylelikle olası risklerden korunulabileceğini belirten Karatay, ayrıca tüketim miktarı ile ilgili de önemli bir noktaya değindi.

Karatay’a göre aşırı peynir tüketimi, besinin içeriğinde yer alan tuz miktarı sebebi ile yüksek tansiyona sebep olabilir. Ayrıca kolesterol seviyesi de yükselebilir. Bu neden ile peynirden tam verim almak isteyen, faydalarından yararlanmak isteyen tüketiciler, dozunda ve doğru içerikte peynir tüketimine özen göstermelilerdir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.