Çayın daha lezzetli olmasını sağlıyor, sadece 1 tutam eklemek yetiyor

Çayın daha lezzetli olmasını sağlıyor, sadece 1 tutam eklemek yetiyor
Çay demlemek sanattır, ve bu sanatın inceliklerini bilmek, çay keyfinizi doruklara taşıyabilir. İşte size, bir bardak çayın tadını unutulmaz kılan püf noktaları!

Türklerin vazgeçilmez içeceklerinden biri olan çay, doğru demlendiğinde oldukça lezzetli olabilir. Ancak çoğu kişi çayı yanlış demleyerek acı ve lezzetsiz bir hale getirmektedir.

Lezzetli çay demlemek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çayın kaynar suyla temas etmeden demlenmesidir. Kaynar suyla demlenen çay acı olur ve tadı bozulur. Bu nedenle, çay demlemek için önce su kaynatılır ve fokurdamaya başlamadan hemen önce demliğe dökülür.

Diğer bir önemli nokta ise çayın demlenme süresidir. Çay çok uzun süre demlenirse yine acı olur. Bu nedenle, çayın demlenme süresi 10-15 dakikayı geçmemelidir.

Lezzetli çay demlemek için dikkat edilmesi gereken diğer noktalar şunlardır:

  • Demliğe çay eklenirken, çay miktarı su miktarına göre ayarlanmalıdır. Demliğe bir su bardağı çay koymak için üç yemek kaşığı çay yeterlidir.
  • Çay demlenirken demliğe bir tutam tomurcuk veya baharat eklenirse çay daha lezzetli olur.
  • Demliğe asla küp şeker veya karbonat gibi tatlandırıcılar eklenmemelidir. Bu tür tatlandırıcılar çayın tadını bozar.

UYKU AÇMAK İÇİN KAHVELİ ÇAY DEMLEYİN

Üniversite sınavına hazırlanırken uyanık kalmak için kullanılan bir yöntem olan kahveli çay, lezzetli bir çay çeşididir. Kahveli çay demlemek için, demliğe bir tutam tomurcuk veya baharat eklenir. Ardından, demlenen çaya bir dolu tatlı kaşığı türk kahvesi eklenir ve demlenmeye bırakılır. Kahveli çay, kalbi çarptıran ve uyanık tutan bir içecektir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 12400 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum