Doğal Tedavilerle Kışa Hazırlık

Doğal Tedavilerle Kışa Hazırlık
Şanlıurfa Haşimiye Meydanı'nda bulunan Aktar Pazarı, özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin yoğun ilgi gördüğü bir merkez haline geldi.

Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin bulunduğu Şanlıurfa Haşimiye Meydanı'ndaki Aktar Pazarı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Şanlıurfalılar, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunmak ve vücut direncini artırmak amacıyla aktarlara yöneliyor.

İlkha haber ajansının servis ettiği habere göre; Havaların soğumasıyla birlikte bitkisel tedavilere olan talep artarken, vatandaşlar özellikle zencefil, zerdeçal, kuşburnu, tarçın, ıhlamur ve kış çayları gibi bitkisel ürünlere ilgi gösteriyor. Aktarlar, bu bitkilerin soğuk kış günlerinde vücut direncini korumak, hastalıklara karşı önlem almak ve genel sağlığı desteklemek amacıyla tercih edildiğini belirtiyor.

Aktar Mehmet Gişioğlu, vatandaşların özellikle ıhlamur, papatya, kekik, kuşburnu, adaçayı ve taze zencefile talep gösterdiğini ifade etti. Zencefilin kış aylarında özellikle yoğun ilgi gördüğünü belirten Gişioğlu, "Kışın taze zencefilin mevsimi olur. Vatandaşlarımızın bağışıklık sistemini güçlendirmek, soğuk algınlığı, astım, bronşit gibi rahatsızlıklara karşı korunmak adına bu bitkileri tercih ettiğini görüyoruz." dedi.

Ayrıca, vatandaşları hastalıklardan korunmak için bitkisel ürünleri hasta olmadan önce kullanmaya teşvik eden Gişioğlu, "Günde bir bardak da olsa içtikleri zaman bağışıklık sistemleri güçlenir ve kolay kolay hastalanmazlar." şeklinde önerilerde bulundu.

Aktarların sunduğu bitkisel ürünlerin doğal olduğunu vurgulayan Gişioğlu, eczanelerde satılan ilaçlar ve internette satılan bitkisel ilaçlara karşı çıkarak, güvenilir yerlerden alışveriş yapılmasını tavsiye etti.

Bu mevsim geçişlerinde ve kışın yaklaşmasıyla birlikte aktarlara olan talebin arttığını söyleyen Gişioğlu, "Urfa'nın kışı fazla uzun sürmez diye 1-2 ay yoğunluk yaşanır. Vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek bu bitkisel ürünlere yönelmeleri çok önemli." ifadelerini kullandı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.