Flört etmenin en etkili yolunu bilim insanları açıkladı: Mizah, her koşulda en güçlü silah…

Flört etmenin en etkili yolunu bilim insanları açıkladı: Mizah, her koşulda en güçlü silah…
Yeni bir ilişkiye başlamadan önceki flört aşamasında, karşınızdaki kişiyi etkilemenin yolları bilim insanları tarafından açıklandı. Buna göre en etkili flört yöntemlerinden biri mizah olarak belirtildi. İşte detaylar…

Bilim insanları, aşk üzerinde çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürüyor. İlişkilerin önemli aşamalarından biri olan flört dönemi ise araştırmacıların gözde konuları arasında. Amerika ve Norveç’te yapılan çalışmalar neticesinde bir kişiyle flört etmenin en etkili yolları açıklandı.

Flört döneminde yapılanlar, ilişkinin geleceğini belirliyor. Ayrıca kişilerin birbirlerini doğru tanımaları için de önemli bir fırsat sunuyor. Bilim insanları yüzlerce denek üzerinde yaptıkları çalışma neticesinde ideal flört biçimlerini ortaya koydu. Buna göre mizahın ilişkilerde güçlü bir unsur olduğu ifade edildi.

MİZAHIN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Yapılan anket çalışmasına Amerika’dan 415 kişi katıldı. Norveç’teki katılımcı sayısı ise 415 oldu. Araştırma, bilimsel bir dergi olan Evolutionary Psychology’de yayımlandı. Elde edilen sonuçlar, mizahın ilişkilerdeki gücünü ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre özellikle erkekler, mizahın gücünden yararlanabilir. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Leif Edward Ottesen Kennair tarafından yapılan açıklamaya göre mizah, ilişkinin uzun süreli olmasını sağlıyor. New York Eyalet Üniversitesi'nde görev yapan psikolog Rebecca Burch ise kadınlar açısından mizahı değerlendirdi. Burch, kadınların karşılarındaki erkeğe komik olduğunu hissettirmeleri gerektiğini belirtti.

GÖZ TEMASI, FLÖRT AŞAMASINDA ÇOK ÖNEMLİ

3-6cn7.webp

Araştırma sonuçları, göz temasının ve gülümseyen bir yüzün flört sırasında önemli olduğunu gösteriyor. Etkili flört yöntemlerinin evrensel olduğu da araştırmacılar tarafından ifade edildi. Ancak bireysel olarak ele alındığında kişilerin beklentileri ve hoşlandıkları şeyler değişebilir.

Flört aşamasında nasıl bir ilişki istendiği de son derece önemlidir. Kısa ya da uzun süreli ilişki beklentisine göre flört taktikleri değişebilir. Karşınızdaki kişiyle günlük bir sohbet ederek onun ne beklediğini anlamanız mümkündür. Ortak arkadaşlardan da flört etmek istediğiniz kişi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Flört aşamasını uzun tutarak ilişkinin temellerini daha sağlam atmak mümkündür. Böylece ileriye dönük olarak beklentilerinizi karşılayan bir aşk yaşayabilirsiniz. Flört safhasında rol yapmadan gerçek karakterinizi ortaya koymanız da son derece mühimdir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.