Hamamböcekleri ve karıncalar artık evinize adım atamayacak! Evinizi, doğal yöntemlerle koruyun

Hamamböcekleri ve karıncalar artık evinize adım atamayacak! Evinizi, doğal yöntemlerle koruyun
Hamamböcekleri ve karıncalar, evlerin en sevilmeyen misafirleridir. Bu canlıları evlerden uzak tutmayı sağlayan kimyasal ilaçlar vardır. Ancak doğal yöntemler de tercih edilebilir. İşte o yöntemler…

Hamamböcekleri ve karıncalar, evlerde sıkça ortaya çıkabilir. Aşırı çoğalmadıkları sürece karıncalar, pek çok kişiyi rahatsız etmez. Ancak hamamböcekleri için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Hamamböcekleri, bulaşıcı hastalıkları taşıyabilir. Görüntüleri de insanları rahatsız etmeye yeter.

Hamamböcekleri ve karıncalar için sprey, tablet gibi farklı formlarda ilaçlar kullanılabilir. Hamamböcekleri için zehirli yemler de vardır. Ancak bu ilaçlar insan sağlığı için zararlıdır. Özellikle çocuklar ve evcil hayvanlar, ilaçlardan olumsuz etkilenebilir. Doğal yöntemler ile hamamböcekleri ve karıncalardan kurtulmak daha sağlıklıdır.

HAMAMBÖCEKLERİNİ YOK ETMENİN YOLLARI

hamam-bocegi-nasil-yok-edilir-494a67ad-2167-4db6-bba5-bf6549b46ba2.jpg

Hamamböceklerinden kurtulmak için sıvı sabun, duş jeli ve su karışımı kullanılabilir. Karışım hazırlandıktan sonra hamamböceğine sıkılmalıdır. Karın ve kafasına denk gelmesi halinde karışım daha etkili olur.

İnce şekilde doğranan soğanın içerisine karbonat eklenir. Bu karışım hamamböceklerinin yuvalarına dökülmelidir. 1 yemek kaşığı kırmızı biber, bir sarımsak ezilir. Ardından içerisine bir bardak su ilave edilir. Bu su, hamamböceklerinin yuvalarına dökülür.

KARINCALARI ÖLDÜRMEDEN EVDEN UZAKLAŞTIRMAK MÜMKÜN

Karıncaları evinizden uzak tutmanın yollarından biri mutfağı temiz tutmaktır. Yerlere kırıntı dökmemek, dökülenleri hemen toplamak; bu açıdan faydalıdır. Mutfakta çöpler biriktirilmemelidir. Bulaşıkların lavaboda kalmaması da önemlidir. Karıncaların görüldükleri yerlere tarçın dökülebilir. Bunun yerine tarçın yağı da kullanılabilir.

Karıncaların bulunduğu yerler acı biber ilave edilerek kaynatılan suyla temizlenebilir. Kahve telvesi de karıncalara karşı etkili bir yöntemdir. Karıncaların bulunduğu yerlere, kahve telvesi dökülebilir. Sirke, limon, su karışım da kullanılabilir.

Karıncaların olduğu yerlere salatalık kabukları bırakabilirsiniz. Bebe pudrası da sık kullanılan bir yöntemdir. Ancak karıncaların ölmesine neden olduğu için çok fazla tercih edilmez.

Karınca ve hamamböcekleri için profesyonel ilaçlama firmalarından destek alınabilir. Bu sayede karınca ve hamamböcekleri, kalıcı olarak evlerden uzaklaştırılabilir. Karınca ve hamamböcekleri çok hızlı çoğalır. Bu nedenle bir an evvel bir çözüm bulunmalıdır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.