Hayatınızı kâbusa çeviren ayak kokusunun çaresi belli oldu: Bir günde kurtulmak mümkün!

Hayatınızı kâbusa çeviren ayak kokusunun çaresi belli oldu:  Bir günde kurtulmak mümkün!
Gün boyu ayakkabıların içerisinde kalan ayaklarda koku oluşumu sık rastlanan bir durumdur. Ancak bazı kişiler, bu sorunu daha ciddi biçimde yaşar. Rahatsız edici ayak kokusundan kurtulmak için bazı yöntemler denenebilir. İşte detaylar…

Ayak kokusu, günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durumdur. Koku problemi yaşayanlar, ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldıklarında kendilerini çaresiz hissederler. Bu durum özgüvenin kırılmasına ve sosyal ilişkilerin bozulmasına yol açar.

Ayak kokusunun temel sebebi hijyen eksikliğidir. Bu nedenle ayak hijyenine mutlaka dikkat edilmelidir. Ayaklar her gün sabunla ve ılık suda yıkanmalıdır. Böylece daha az terleyen ayaklarda kötü koku da meydana gelmez.

Ayaklar için özel olarak geliştirilen pudralar ve deodorantlar vardır. Bunları kullanmak da gereken hijyeni sağlamanız için size yardımcı olur.

BİRDEN FAZLA AYAKKABI KULLANIN

ayak-kokusunu-onleme-yollari-ofix-blog-1-2.jpg

Ayakların kokmasına neden olan olaylardan biri aynı ayakkabının sürekli giyilmesidir. Bu nedenle en az iki adet ayakkabınız olmalıdır. Bu ayakkabılar, dönüşümlü bir şekilde giyilmelidir.

Ayakları nemlendirmek, dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Nemlendirici krem kullanarak ayaklarda oluşan çatlaklar engellenir. Bakterilere karşı da bu şekilde koruma sağlanabilir.

Duştan çıktıktan sonra ayaklar iyice kurulanmalıdır. Yeterince kurulanmayan ayakların üzerine çorap ve ayakkabı giymek, kötü koku oluşumuna yol açar. Özel olarak üretilen antibakteriyel tabanlıklar, kötü kokuya karşı etkili bir çözümdür.

AYAK TIRNAKLARINIZ BAKIMLI OLMALI

Tırnaklar, ayak kokusuna yol açabilir. Ayak tırnakları, çok fazla uzamadan kesilmelidir. Bu sayede bakteri ve kötü koku meydana gelme ihtimali azalır. Bazı çoraplarda nem emme özelliği vardır. Ayrıca bambu lifli ve pamuklu çoraplar, kokunun engellenmesini sağlar.

Ayaklarınızda mantar, iltihap gibi sorunlar varsa hemen gerekli tedaviyi olmalısınız. Aşırı terlemeye bağlı olarak ortaya çıkan koku durumunda da tıbbi yardım alınabilir. Ayak kokusuna karşı sık sık çorap değiştirmeye de dikkat edilmelidir. Islanan ayakkabı ve çoraplar hemen değiştirilmelidir.

Ayaklar özellikle yaz aylarında sık sık yıkanmalıdır. Ayakları yıkayıp kuruladıktan sonra çorap giyilmelidir. Ayakkabıları çorapsız giymek ayak kokusu yapabilir. Bu nedenle ayakkabının formuna uygun bir çorap, her zaman kullanılmalıdır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.