İbrahim Saraçoğlu karaciğerden toksinleri söküp atan mucize tarifi açıkladı!

İbrahim Saraçoğlu karaciğerden toksinleri söküp atan mucize tarifi açıkladı!
Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam eden İbrahim Saraçoğlu, bu kez de karaciğeri toksinlerden temizleyen tarifi duyurdu. Saraçoğlu ayrıca işlenmiş gıdaların karaciğere verdiği zararın da altını çizdi. İşte detaylar…

Sağlıklı ve uzun bir ömür için en önemli maddelerden biri düzenli, dengeli ve doğru beslenmektir. Bu konuya ilişkin sık sık yaptığı açıklamalar ile Türkiye’nin gündeminde yer alan isimlerden biri olan uzman kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu, dile getirdiği tarifin karaciğeri biriken toksinlerden arındırdığını duyurdu. Saraçoğlu ayrıca kızartma, tatlı ve cips gibi gıdaların karaciğerde yarattığı yorgunluğun da bu yöntemle giderildiğini açıkladı.

Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen İbrahim Saraçoğlu, doğru beslenme adımlarına ilişkin dikkat çeken bir kür tarifi paylaştı. Karaciğeri toksinlerden temizleyen bu tarifin karaciğerde oluşan yorgunluğu da giderdiğini dile getiren Saraçoğlu, ayrıca cips gibi işlenmiş gıda tüketimlerinin karaciğere verdiği zararı da vurguladı. Ünlü isim maydanozlu limon kürü tarifinin cips, kızartma ve tatlı gibi işlenmiş gıdaların karaciğerde neden olduğu yorgunluğu da giderdiğini dile getirdi. İşte detaylar…

İBRAHİM SARAÇOĞLU’NUN TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Sağlık ve doğru beslenme ile ilgili yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen İbrahim Saraçoğlu, karaciğer sağlığı için faydalı kürün tarifini paylaştı. Saraçoğlu’nun söz konusu tarifi için gerekli malzemeler şunlar:

  • 5-6 adet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

KÜR NASIL HAZIRLANIR?

f02dee8f7a42915829b4-31122022a3564cd9.webp

İbrahim Saraçoğlu’nun karaciğeri toksinlerden arındıran kür tarifinin yapılışı ve uygulanışı ise şöyle:

  • 1 fincan zeytinyağına 2 diş ezilmiş sarımsağı, 5-6 adet ezilmiş maydanozu (sapları ile birlikte) ve 5-6 damla sıkılmış limonu ekleyin.
  • Bu kürü 15 gün boyunca her sabah aç karnına için.

Tarifi düzenli ve doğru şekilde uyguladığınızda, karaciğerin temizlenmeye başladığını hissedecek ve göbeğinizin gittiğini de göreceksiniz.

KÜRÜ TÜKETMEDEN ÖNCE DİKKAT!

Bir diğer yandan, maydanozun güçlü bir K vitamini deposu olması nedeniyle, bazı hastalıkların tedavisinde kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere tüketilmesi fazla önerilmez. Ayrıca maydanoz, gebe kadınlardan uterus kasılmasına etki edebileceği için düşüğe sebebiyet verebilir. Kür tarifini tüketmeye başlamadan önce doktora danışmanız tavsiye edilir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.