Kışı kombiyi yakmadan geçirmek isteyenler dikkat! Ne olduğunu bile anlamadan davalık olabilirsiniz!

Kışı kombiyi yakmadan geçirmek isteyenler dikkat! Ne olduğunu bile anlamadan davalık olabilirsiniz!
Birçok evde kombiler yanmaya başladı ancak kimileri de kombiyi yakmadan kışı geçirmeyi planlıyor. Ancak artık kombisini yakmayan kişilerin başı derde girebilir. Komşusuyla davalık olmak istemeyenler dikkat! İşte detaylar…

Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı ve artık kış mevsimi geliyor. Türkiye’nin bazı bölgelerinde yılın ilk karı düştü ve birçok evde kombiler de yanmaya başladı. Ancak kimi vatandaşlar, çeşitli sebeplerden dolayı kışın kombi yakmamayı planlıyor. Hukuka göre ise vatandaşlar, kombiyi yakmayan komşusunu dava edip zarar talebinde bulunabilir. Kombiyi yakmayanlar birdenbire komşusuyla davalık olabilir!

Kış ayının gelmesi ile birlikte ısınma ihtiyacı da yeniden sıkça gündeme gelmeye başladı. Doğalgaz kullanımı son yıllarda enerji maliyetlerindeki artış nedeniyle daha masraflı hale geldiği için, birçok kişi alternatif ısınma yollarını araştırıyor. Öte yandan kombi kullanmak yerine farklı şekilde ısınma ihtiyacını karşılamak isteyenler de seçenekleri araştırıyor. Ancak hukuka göre kişiler, kombiyi açmayan komşusuna dava açarak zarar talebinde bulunabilir. İşte detaylar…

KOMBİ YAKMAYANLAR DAVALIK OLABİLİR!

16112023223223-8251307-22-32-1.jpg

TV100’de yer alan habere göre böyle durumlarda, kombisini yakan komşular veya kiracılar, doğrudan sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahale etmesini isteyebilir. Yani komşular, kendileri kombiyi yakarken kombiyi yakmayan komşularını dava edebilir. Kış aylarının gelmesi ile birlikte artık kronik hale gelen bir probleme dönüşen kombi yakılmaması durumu, ilerleyen günlerde daha sık gündeme gelebilir.

Ara katlarda yaşayan kişilerin alt, üst ve yan komşularının kombi yakması nedeniyle kendi evinde kombi yakmaması, bu kez komşularını ısı kaybına uğratıyor. Ancak kat mülkiyeti kanunu var ve hukuki olmasının yanı sıra ortada ahlaki ve vicdani bir durum da bulunuyor. Bu noktada komşular, birbirlerinin ahlakına sığınmak durumunda kalıyor.

KOMBİ YAKMAYAN DA PARA ÖDEMEK ZORUNDA KALABİLİR

Mevsim normallerinde kombi, aylık ortalama 1.500 lira masraf çıkarıyor ve sırf ara katta oturanlar kombi yakmadığı için bu masraf 2.500 liraya kadar çıkabiliyor. Böyle bir durumda ortaya çıkan davada bilirkişi mahkemede ispat ettirirse, aradaki 1.000 liralık masraf, kombiyi yakmayan komşudan talep edilebilecek.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.