Lavabodan gelen kötü kokular tarihe karışacak: Bir kaşığı bile tüm kokuları yok ediyor…

Lavabodan gelen kötü kokular tarihe karışacak: Bir kaşığı bile tüm kokuları yok ediyor…
Ne kadar temizlenirse temizlensin bazen lavabodan gelen kötü kokulara engel olmak mümkün olmaz. Ancak bu yöntem sayesinde kötü kokular anında yok edilebilir. İşte temizlik sürecini kolaylaştıracak o yöntem…

Yemek artıkları, oluşan rutubet ve farklı etkenler sonucunda lavabolardan rahatsız edici bir koku gelebilir. Bu kokular nedeniyle evi sürekli havalandırmak ya da farklı malzemelerle lavabo temizliği yapmak gerekir. Ancak birçok yöntem, lavabo giderlerinden gelen kokuya karşı çaresiz kalır.

Lavabolardan gelen kötü kokulardan kurtulmak için çamaşır suyu, tuz ruhu ya da lavabo açıcı gibi kimyasallar kullanılır. Fakat bir süre kokuyu uzaklaştıran bu yöntemler kalıcı etki göstermez. Ayrıca kimyasallardan kaynaklı olarak açığa çıkan koku, insan sağlığı için son derece zararlıdır. Doğal malzemeler sayesinde etkili bir lavabo temizliği yapılabilir.

KARBONAT VE SİRKE KARIŞIMI İLE KOKULARDAN KURTULUN!

termos-kokusu-nasil-gecer-2.jpg

Rahatsız edici lavabo kokusundan kurtulmak için tercih edilebilecek bir yöntem karbonat ve sirke karışımıdır. Bu karışım için bir fincan karbonat yeterlidir. Ayrıca iki fincan sirke kullanılması gerekir. Lavabo deliğinden dökülen karışımın üzerine, bir süre bekledikten sonra sıcak su dökülür.

Karbonat ve sirke karışımından hazırlanan formül, haftada iki kere olacak şekilde uygulanabilir. Bu sayede kötü kokular, kalıcı şekilde yok edilir.

LAVABO KOKUSU İÇİN KAHVE TELVESİ

Lavabo kokusuyla baş etmekte zorlananların tercih edeceği bir diğer yöntem ise kahve telvesidir. Kahveyi içtikten sonra telvesini lavaboya dökmek yeterlidir. Telvenin üzerine sıcak su da dökülmelidir. Kahve telvesinde bulunan bileşenler, kötü kokuların yok edilmesini sağlar.

Etkili bir yöntem arayanlar, limon kabuklarını da kullanabilir. Ayrıca portakal ve mandalina kabukları da bu noktada işe yarar. Lavabo giderleri, narenciye kabukları ile temizlendiği takdirde kolayca dezenfekte olur. Durulama işlemi sıcak su kullanılarak yapılmalıdır. Böylece ortaya çıkan limon ya da diğer narenciyelerin kokusu, kötü kokuları baskılar.

Lavabo kokusunun çok yoğun olduğu durumlarda gider borusunun değişmesi gerekebilir. Kötü kokulara tıkanıklık da eşlik ediyorsa profesyonel bir tesisatçıdan destek alınmalıdır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.