Meğer baş ağrılarının sebebi mutfakta, burnumuzun dibindeymiş! Migren hastalarını en çok etkileyen şey ortaya çıktı!

Meğer baş ağrılarının sebebi mutfakta, burnumuzun dibindeymiş! Migren hastalarını en çok etkileyen şey ortaya çıktı!
Birçok insan kronik baş ağrılarından şikayetçi. Hayat standartlarını ciddi şekilde düşüren baş ağrılarının en büyük sebeplerinden biri ise mutfak çıktı! Migren ağrılarını bile tetikleyen bazı kokuların, hassas bir etken olduğu bulundu. İşte detaylar…

Dünya genelinde milyonlarca insan kronik baş ağrılarından şikayetçi. Söz konusu ağrılar birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir ve baş ağrısı yaşayan kişinin hayat standartlarının ciddi şekilde düşmesine neden olabilir. Bu ağrılar zaman zaman migren ataklarına da dönüşerek, ağrı yaşayan kişiye adeta hayatı zehir edebilir. Kronik baş ağrılarını ve hatta migren ataklarını tetikleyen en hassas etkenlerden birinin mutfakta olduğu ortaya çıktı!

İnsanların yanlışlıkla solumuş olduğu bazı kokular baş ağrılarına neden olabilir ve hatta kişilerde migren ataklarını tetikleyebilir. Konuya ilişkin olarak yapılan bazı araştırmalar, migren hastalarının yarısından fazlasının belli kokulara karşı daha duyarlı olduğunu ortaya çıkardı. Söz konusu durum, özellikle de migren hastası olan kadınlarda daha çok ön plana çıkıyor. Peki evlerde, daha çok mutfaklarda baş ağrısına neden olan kokular hangileri? İşte detaylar…

KADINLARIN YÜZDE 70’İNDEN FAZLASI KOKULARA DUYARLI

kadinlarda-migren-hastaligi-ve-tedavisi-2933.jpg

Bazı kokuların baş ağrısı ve migren ataklarını tetiklediği ortaya çıktı. Yapılan bir araştırma, migren hastalarının %50’sinden fazlasının kokulara karşı daha duyarlı olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca kadınlarda koku hassasiyetinin de daha yüksek oranda olduğu görüldü.

Yapılan araştırmalara göre bazı kokular, migren atağı gibi baş ağrılarını tetikleyebiliyor ve bu kokular arasında örneğin soğan kokusu yer alıyor. Araştırmalar, kadınlarda baş ağrılarının yüzde 70’inde kokunun tetikleyici etken olduğunu gösteriyor.

Kişilerin bir dakika kadar kokuları soluması, bu tür baş ağrılarına neden olabiliyor. Öte yandan stres, hava durumu, mevsim etkileri, hormon dalgalanmaları, uykusuzluk ve uyku bozuklukları, beslenme, ışık etkileri ve çeşitli görüntüler de baş ağrılarına neden olabiliyor.

BAŞ AĞRISINA NEDEN OLABİLEN KOKULAR

Kişilerde baş ağrılarını tetikleyen kokular arasında ise çok tanıdık kokular da bulunuyor. İşte migren ataklarına bile neden olabilen, kişilerde genellikle baş ağrısını tetikleyen kokular şunlar:

  • Soğan kokusu
  • Sigara
  • Deri kokusu
  • Çamaşır suyu ve bazı temizlik ürünleri kokuları
  • Pestisit
  • Otomobil egzozu
  • Tırnak cilası (oje)
  • Halı kokusu
  • Boya kokusu
  • Parfüm
  • Akaryakıt kokusu
  • Naftalin kokusu

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.