Muz, elma ve portakal kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçin: Çöp diye atıyorsunuz ama birçok pratik çözüm sunuyor!

Muz, elma ve portakal kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçin: Çöp diye atıyorsunuz ama birçok pratik çözüm sunuyor!
Gündelik hayatta çöp diye attığımız birçok ürün aslında hayatın birçok alanında kullanılabiliyor. Sunduğu pratik çözümler ise hayatı kolaylaştırıyor. Muz, elma, soğan ve portakal kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Çöp diye attığımız birçok malzeme aslında gündelik hayatımızı kolaylaştıracak birçok çözüm önerisi sunabiliyor. Özellikle bazı meyve ve sebzelerin atıklarının çöpe gitmesinin yerine hayatın farklı alanlarında değerlendirerek hızlı sonuçlar alınması mümkündür.

Elma, muz, portakal ve soğan kabukları gibi akla hiç gelmeyecek birçok gıdanın kabuğunu çöpe atmak yerine pratik şekilde kullanabilir ve harika sonuçlar almaya hemen başlayabilirsiniz. Bu tür malzemeleri çöpe atmak yerine fonksiyonel kullanımlarını öğrenmeniz tavsiye edilmektedir.

MUZ KABUĞU İLE NELER YAPILIR?

2020-07-23-12-10-18.jpg

Muzun kendisini tükettikten sonra kabuğu çoğu zaman çöğe atılıyor. Ancak bu oldukça yanlış bir davranış olarak değerlendiriliyor. Muz kabuğunu parçalar halinde bahçenize atarsanız böcekleri kovabilirsiniz. Bu faydasının yanı sıra cildinize sürdüğünüz zaman kaşıntıları hemen ortadan kaldırmaktadır. Öte yandan ayakkabıları ve dişleri de parlatmak içi muz kabuğu kullanılabiliyor.

SOĞAN VE SARIMSAK KABUKLARININ FAYDALARI

Soğan ve sarımsak kabuğu çoğu kişinin çöpe attıkları ürünler arasında yer alsa da hayatın pek çok alanında faydalı şekilde kullanılabiliyor. Soğan ve sarımsakların kabuğunda çok fazla besleyici öge bulunuyor. Süzerek yapılacak çorbalarda kabuklu bir şekilde bu ürünlerin kullanılması da mümkündür.

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI

‘’Vitamini kabuğunda’’ dediğimiz yiyeceklerden biri olmayı başaran portakal her ne kadar kabuğu soyulduktan sonra çöpe gitse de birçok işe yarıyor. Portakal kabuklarını çöpe atmayarak onları parçalar halinde evin farklı noktalarına yerleştirirseniz böceklerden kurtulabilirsiniz. Kötü kokuları yok etmek için ayrıca çöpe açık hale de atabilirsiniz. Kokuları yok etmede portakal kabukları oldukça faydalıdır.

ELMA KABUĞU NE İŞE YARAR?

Kabuklu bir şekilde de rahatça tüketilebilen elmalar çoğu zaman kabuğu soyularak tüketiliyor. Kurumuş elma kabuğu ise özellikle şifalı bir kış çayı hazırlamanız için idealdir. Alüminyum gereceklerdeki lekeleri temizlemek için de elma kabuğu fayda sağlar. Ayrıca 5 – 10 dakika yüzünüzde bekleterek yorgunluğun geçmesini sağlayabilirsiniz.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.