Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Reçete ve rapor artık...

Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Reçete ve rapor artık...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurtdışına giden doktor sayısındaki azalmadan 'Telemedicine' yöntemine, hastanelerin yükünü azaltma planlarından Kovid-19 mutasyonlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Sistemine Yeni Yaklaşımlarını Paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Haber 7 yazarı Mehmet Acet'e sağlıkta son yenilikleri ve gelişmeleri anlattı. Bakan Koca, son yıllarda yurtdışına göç eden doktor sayısında gözle görülür bir azalma olduğunu vurguladı. Kamuda doktor çalışma koşullarının iyileştirilmesinin bu durumda etkili olduğunu belirtti.

Kamu hastanelerinin yükünü azaltmak amacıyla, hastaların %22'sinin sadece reçete ve rapor için geldiğini aktaran Koca, bu ihtiyaçların uzaktan, 'Telemedicine' yöntemi ile karşılanabileceğini söyledi.

Ayrıca, yaşlı nüfusun yerinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için "YAŞAM Merkezleri" kurma planları da gündemde. Bu merkezler, yaşlıların daha az hastaneye gitmelerini sağlayarak hastanelerin hasta yükünü azaltacak.

Şiddet meselesi üzerinde de duran Koca, bu konuda "Beyaz Kod" dışında "Gri Kod" adında yeni bir uygulamanın planlandığını açıkladı.

Randevu sistemini il bazında ele aldıklarını belirten Koca, bazı branşlarda yoğunluk yaşandığını, ancak bu konuda çözüm arayışlarının sürdüğünü ifade etti.

Kovid-19 mutasyonlarına dair endişelere de değinen Bakan, yeni mutasyonların virülansının daha güçlü olmadığını, bu nedenle büyük bir endişeye kapılmaya gerek olmadığını belirtti. Ancak vatandaşların tedbirlerini elden bırakmamaları gerektiğini vurguladı.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.